Νούμερο 000: η νέα άκρως επικίνδυνη μόδα του Χόλιγουντ


Νούμερο 000: η νέα άκρως επικίνδυνη μόδα του Χόλιγουντ

Για μια περίοδο φάνηκε ότι το φαινόμενο «Ρούχα με νούμερο 0» εξαφανίζεται. «Οι καμπύλες είναι η νέα μόδα» (στην οποία επιμένουμε και στηρίζουμε και εμείς), άρχισαν να γράφουν τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών μόδας προτρέποντας τις γυναίκες να ξεφύγουν από το κοκαλιάρικο στιλ και να υιοθετήσουν μια πιο υγιή στάση για το σώμα τους.    

Τα social media το στήριξαν, μεγάλοι σχεδιαστές επίσης. Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Grazia η νέα αυτή μόδα... υποχωρεί έναντι μιας άλλης, άκρως επικίνδυνης για την υγεία: Το εμμονικά αδύνατο. «Αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ είναι ιν να είσαι εξαιρετικά αδύνατη», προσθέτει και διευκρινίζει: «Δεν μιλάμε πλέον για το μέγεθος 0. Ο στόχος για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ είναι το τριπλό 0».

Οπως σημειώνει το περιοδικό παρά το ότι στο σταρ σύστεμ υπάρχουν πρότυπα γυναικών με καμπύλες, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Μπιγιονσέ και παρά πολλές άλλες, η βιομηχανία της μόδας είναι εξοντωτική και απαιτεί για τα εξώφυλλά της σκελετωμένα μοντέλα». Φυσικά, όπως μπορεί εύλογα να σκεφθεί κανείς για να αποκτήσει κανείς αυτή τη... φιγούρα πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του, αφού τόσο αδύνατη μπορεί να γίνει κάποια μόνο λιμοκτονώντας.

Η Νικόλ Ρίτσι, η Αλέξα Τσανγκ, η Κέιτ Μπόσγουορθ και άλλες τηλεπερσόνες από το Χολιγουντ είναι μερικές από αυτές που έχουν υιοθετήσει τη μόδα αυτή. Βέβαια, για την πρώτη έχει γραφτεί άπειρες φορές, συγκεκριμένα σε κάθε της εμφάνιση, ότι είναι στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Και όχι άδικα. Γιατί μπορεί μεν η νευρική ανορεξία να είναι μια ασθένεια και μάλιστα άκρως επικίνδυνη από την οποία έχουν φύγει πολλά νέα κόρίτσια, αλλά η εικόνα της και να μην έπιτρέπεται να διαδίδονται φήμες οι οποίες δεν ισχύουν, ωστόσο, δυστυχώς η σκελετωμένη εικόνα της σε κάτι τέτοιο παραπέμπει.

Για να καταλάβει κανείς πόσο υπερβολικά πρέπει να αδυνατίσει μια γυναίκα για να χωρέσει στο νούμερο τρία μηδενικά, αρκεί να σημειωθεί αυτό που σημειώνει η Daily Mail: Το νούμερο 000 μπορεί να το φορέσει μια γυναίκα της οποίας η διάμετρος της μέσης είναι 58 εκατοστά, δηλαδή όσο η μέση ενός κοριτσιού έξι με οκτώ ετών.

Δυστυχώς, όπως κάθε τι που κάνει κάθε μοντέλο που φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών και οι σταρ του Χόλιγουντ, γρήγορα υιοθετείται και από το κοινό, με οδυνηρές, ορισμένες συνέπειες, έτσι συμβαίνει και με τη νέα μόδα του νούμερου ρούχων 000. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στις ΗΠΑ κυκλοφορούν ρούχα με αυτό το νούμερο.

Η σύμβουλος διασήμων, Τζέιμς Ντουγκάν λέει: «Η μανία με τις selfie έχει διαδώσει γρηγορότερα τη μόδα αυτή. Οι σελέμπριτις ξέρουν ότι αν αναρτήσουν στα social media μια φωτογραφία τους με την κοκαλιάρικη φιγούρα τους θα τραβήξουν αμέσως την προσοχή. Ωστόσο, δεν σημαίνει πάντα ότι αυτή είναι και η πραγματική τους εικόνα. Η γωνία λήψης της φωτογραφίας και τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται κάθε φορά μερικές φορές τις κάνουν να φαίνονται πιο λεπτές από ότι πραγματικά είναι. Το κοινό όμως μένει στα προφανή, αγνοώντας την πείνα, τον πόνο και την ζημιά που έχουν προκαλέσει στον οργανισμό τους οι σταρ αυτές».

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Grazia Τζέιν Μπρούτον, από την πλευρά της λέει: «Για μια περίοδο φάνηκε ότι η μόδα με το νούμερο 0 υποχωρεί. Το σώμα της Μπιγιονσέ, της Ριάνα και της Νταίζι Λοβ έγινε πρότυπο. Και παρά το γεγονός ότι και αυτός ο σωματότυπος παραμένει στη μόδα δυστυχώς φαίνεται ότι επιστρέφει η άκρως ανησυχητική μόδα που είχε εμφανιστεί πριν οκτώ χρόνια με το μηδενικό νούμερο. Oρισμένοι ειδικοί κατηγορούν, για την εξάπλωση της μόδας αυτής, τη διάδοση των social media και ιδίως τη μόδα των selfie, η οποία, όμως, συχνά, μεταδίδει μια μη ρεαλιστική εικόνα του σώματος. Μάλιστα, υπάρχουν και εφαρμογές που βοηθούν στο να φαίνεται κάποιος πιο αδύνατος στις φωτογραφίες. Πολλές από τις εικόνες είναι διαστρεβλωμένες και μη ρεαλιστικές. Ενας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι η σύγχυση που υπάρχει με τα μεγέθη ρούχων, η λεγόμενη ματαιοδοξία των μεγεθών. Τα νούμερα διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από εταιρεία σε εταιρεία. Οταν το μέγεθος του ρούχου γίνεται σημείο αναφοράς για την αυτοαξία της κάθε μιας».

Tags μοντελα, χολιγουντ, Ρούχα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1881 s (249 Queries.) // Parse time: 0.8746 s // Total time: 3.0627 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X