Σοκολάτα: 4 λόγοι που σου κάνει καλό


Σοκολάτα: 4 λόγοι που σου κάνει καλό

Οι ειδικοί πάντως λένε πως η σοκολάτα δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό για την υγεία μας – και πως αν την καταναλώνουμε με μέτρο μας κάνει και καλό. Ακολουθούν τέσσερα βασικά επιχειρήματα, έτσι, για να μας φύγουν οι τύψεις:  

1. Eίναι (περίπου) τροφή διαίτης. Έρευνες της εταιρίας Hershey δείχνουν ότι το φυσικό κακάο, που έχει περισσότερες φλαβανόλες από το επεξεργασμένο, μπορεί να περιορίσει τις θερμίδες που παίρνεις κατά τη διάρκεια της χώνεψης, αναιρώντας τη δράση ορισμένων ενζύμων και εμποδίζοντας έτσι κάποια λίπη και άμυλα από το να απορροφηθούν.

2. Κάνει καλό στην καρδιά. Έρευνα του Harvard βρήκε διαπίστωσε πίσω στο 2010 ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μικρές ποσότητες σοκολάτας είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες να έχουν καρδιολογικά προβλήματα από αυτές που δεν έτρωγαν καθόλου. Ο λόγος; Οι φλαβανόλες απελευθερώνουν νιτρικό οξύ, μια ουσία που διευρύνει και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.

3. Σε κάνει να χαμογελάς. Και μόνο η θέα μιας σοκολάτας μπορεί να προκαλέσει χαμόγελο. 60% των γυναικών τοποθέτησαν τη σοκολάτα στην κορυφή των εμπειριών που τους κάνει να χαμογελούν, περισσότερο κι από αγαπημένα πρόσωπα ή άλλους ανθρώπους που χαμογελούν.

4. Βοηθάει στην όραση. Κι όμως. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε μαύρη σοκολάτα μπορούν πιο εύκολα να διακρίνουν αντικείμενα σε παρόμοιου χρώματος φόντο και αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα την κίνηση, απ” ότι αυτοί που τρώνε λευκή σοκολάτα – και πάλι λόγω των φλαβανολών.

Tags Σοκολατα, υγεια, οργανισμός, χαμογελο, διαθεση, καρδιά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3530 s (231 Queries.) // Parse time: 1.2552 s // Total time: 3.6081 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X