Το χρονοδιάγραμμα της γαμήλιας δεξίωσης


 Το χρονοδιάγραμμα της γαμήλιας δεξίωσης

Η γαμήλια δεξίωση πρέπει να είναι ένα καλά «δομημένο» event από άποψη χρόνου, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, χωρίς άγχος και απρόβλεπτα...  

Η δεξίωση σας οργανωτικό μυαλό, προνοητικότητα και φυσικά την απαραίτητη συνεργασία με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Η κοπή της τούρτας, ο χορός, ο χαιρετισμός των καλεσμένων, το φαγητό, όλα αυτά, αποτελούν μέρος μιας 4άωρης ή και παραπάνω εκδήλωσης στην οποία θα βρεθείτε για να διασκεδάσετε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πώς όμως θα τα βάλετε όλα στη σωστή… σειρά; Τι θα γίνει πρώτα, τι αργότερα και μετά από πόση ώρα; Έχετε πελαγώσει και δεν ξέρετε τι να κάνετε και πότε; Μήπως τελικά ισχύει ότι «όλα του γάμου δύσκολα»; Μην ανησυχείτε. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει με την κατάλληλη οργάνωση και προετοιμασία. Το σίγουρο είναι ότι, όπως και σε κάθε άλλο θέμα που αφορά το γάμο, το χρονοδιάγραμμα της δεξίωσης μπορεί να διαμορφωθεί με παραλλαγές και ανάλογα με το στιλ του γάμου σας, τις ανάγκες, το γούστο σας, ακόμη και το… κέφι σας! Εμείς θα σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα κι εσείς προσαρμόστε το στα δικά σας δεδομένα:

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο γάμος γίνεται στις 7:00 το απόγευμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η δεξίωση θα ξεκινήσει γύρω στις 8:30-9:00 το βράδυ, ανάλογα βέβαια με το πόσο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ της εκκλησίας και της αίθουσας δεξίωσης.
Την πρώτη ώρα θα καταφθάνουν συνεχώς καλεσμένοι και θα τοποθετούνται στις θέσεις τους. Παράλληλα, θα σερβίρονται με ένα ελαφρύ ποτό εισόδου και ίσως κάποιο σνακ και θα ξεκινά η μουσική. Την ώρα αυτή το ζευγάρι συνήθως απασχολείται με το να βγάζει κάποιες φωτογραφίες μόνο του, είτε με τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Στις 9:30 περίπου οι νεόνυμφοι φτάνουν στην αίθουσα. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται, την είσοδο του ζευγαριού να ακολουθεί η κοπή της γαμήλιας τούρτας και ο πρώτος χορός, ενώ πιο σπάνια προηγείται το φαγητό. Στην πρώτη περίπτωση, μετά την κοπή της τούρτας και τον πρώτο χορό του ζευγαριού, αρχίζει το σερβίρισμα. Κατά τη διάρκεια του φαγητού, η ορχήστρα παίζει χαλαρή μουσική. Αργότερα, το ζευγάρι σηκώνεται και περνάει από όλα τα τραπέζια, κρατώντας ποτήρια γεμάτα με κρασί ή σαμπάνια, για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους και να δεχτεί τις ευχές τους.

Γύρω στις 11:00 έχουν τελειώσει όλοι το φαγητό τους και χαλαρώνουν συζητώντας, ενώ η μουσική έχει γίνει πιο έντονη «καλώντας» ζευγάρι και καλεσμένους για χορό. Αρχικά χορεύουν οι νεόνυμφοι με τους γονείς και τους άμεσους συγγενείς, ενώ σιγά-σιγά ανεβαίνουν στην… πίστα και οι υπόλοιποι καλεσμένοι. Μετά από περίπου μία ώρα ακολουθεί το σερβίρισμα της τούρτας και των φρούτων, ενώ ο χορός συνεχίζεται.
Από το σημείο αυτό και μετά, η έκβαση της γαμήλιας δεξίωσης εξαρτάται από το κέφι που θα δημιουργηθεί, την ημέρα που γίνεται ο γάμος (γάμοι που γίνονται Κυριακή, τελειώνουν νωρίτερα) και τις… διαθέσεις καλεσμένων και ζευγαριού.

Μερικά ζευγάρια -κυρίως νεότερης ηλικίας- συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να παραμένουν στο χώρο της δεξίωσης με τους αγαπημένους τους φίλους, ακόμη κι όταν αποχωρήσουν όλοι οι καλεσμένοι και να πίνουν ένα ποτό διασκεδάζοντας μέχρι… πρωίας!

Tags Γαμος, οργανωση, Νυφικο, εκκλησία, καλεσμένοι, ΧΩΡΟΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2875 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3393 s // Total time: 2.6268 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X