Έτοιμοι για το Cyprus Cycling Tour;


 Έτοιμοι για το Cyprus Cycling Tour;

Το τριήμερο 27 με 29 Μαρτίου, σε Λεμεσό και Πάφο, θα διεξαχθεί το Cyprus Cycling Tour 2015.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για το σημαντικότερο πολυήμερο αγώνα Δρόμου που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κύπρο. Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες θα διανύσουν μια απόσταση 238 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 112 χλμ θα είναι χρονομετρημένα.

Ο τριήμερος αγώνας θα ξεκινήσει από το κέντρο της Λεμεσού, θα κατευθυνθεί προς Πάφο και αφού πλησιάσει τον Ακάμα, θα ολοκληρωθεί στην Πάφο.

«Το Cycling Tour είναι ο μεγαλύτερος αγώνας Δρόμου που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο. Βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του ΚΟΤ, υποστηρίζεται από το Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΣΥΚΑΝΑ). Η βάση του αγώνα είναι η Πάφος, διεξάγεται αποκλειστικά σε άσφαλτο, κυρίως σε επίπεδη επιφάνεια, εκτός από τη 2η μέρα που περιλαμβάνει ανάβαση 1496μ.», λέει ο Μιχάλης Χατζηιωάννου της διοργανώτριας Bikin’ Cyprus.

Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες στο Cycling Tour είναι ξένοι, ημι-επαγγελματικού επιπέδου. Ο αγώνας είναι ανοικτός για όλους, με τους διοργανωτές από την πλευρά τους να προσφέρουν υποστήριξη σε θέματα διαμονής και μετακίνησης.

Διαδρομή

Η εκκίνηση για τους συμμετέχοντες του Cycling Tour θα δοθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στον ποταμό Γερμασόγειας. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν μέσω της παραλιακής οδού μια μη χρονομετρημένη απόσταση 18 χιλιομέτρων μέχρι το Κούριον. Εκεί οι αθλητές θα εισέλθουν στο χρονομετρημένο σημείο, απόστασης 38 χλμ από το Κούριον μέχρι τα Κούκλια.

Ακολούθως οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν προς το κέντρο της Πάφου για τα υπόλοιπα μη χρονομετρημένα 19 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη μέρα (28/03) συνολικής απόστασης 100 χιλιομέτρων ξεκινά από το Κάστρο της Πάφου, κατευθύνεται προς την κοιλάδα του Διάριζου και φτάνει στη Νικόκλεια, απ΄ όπου ξεκινά η χρονομετρημένη διαδρομή 44 χλμ προς τη Δορά και πίσω στα Κούκλια.

Η τρίτη μέρα (29/03), απόστασης 63 χλμ ξεκινά και πάλι από το Κάστρο της Πάφου, με προορισμό όμως την Πέγεια, όπου αρχίζει το χρονομετρημένο κομμάτι 45 χλμ προς τον Κάθηκα και την Τσάδα. Ο αγώνας ολοκληρώνεται στην Πάφο.

Tags ποδήλατο, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0241 s // Total time: 0.0245 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X