Πρωτότυπες συνταγές με 4 πολύ υγιεινές τροφές


Πρωτότυπες συνταγές με 4 πολύ υγιεινές τροφές

Πρωτότυπες συνταγές με απλές και πάνω απ\' όλα υγιεινές τροφές για μία σωστή και ισορροπημένη υγεία.

Γλυκοπατάτες: δοκιμάστε τες πικάντικες στο γκριλ
Παρ’ όλο που δεν αποτελούν μέρος της ελληνικής κουζίνας, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α που ωφελεί την όραση, βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα, φυτικές ίνες, κάλιο και στην αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, τονώνοντας το ανοσοποιητικό και υποστηρίζοντας το μεταβολισμό μας. Εκτός από τον πουρέ τους, δοκιμάστε να τις φτιάξετε πικάντικες. Θα χρειαστείτε: ¾ κουτ. γλυκ. τριμμένο κύμινο, ½ κουτ. γλυκ. σκόνη σκόρδου, ¼ κουτ. γλυκ. αλάτι, 1/8 κουτ. του γλυκ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισό κιλό καθαρισμένες γλυκοπατάτες και κομμένες σε χοντρές φέτες, μαγειρικό σπρέι, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο. Ετοιμασία: Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ τα 4 πρώτα υλικά και σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε το λάδι και τις γλυκοπατάτες, Ζεστάνετε τη γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά, ψεκάζοντάς της λίγο μαγειρικό σπρέι, προσθέστε τις γλυκοπατάτες και αφήστε τες για 10 λεπτά, γυρνώντας τες κάθε λίγο. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίστε το μείγμα με το κύμινο και το κόλιαντρο κι ανακατέψτε.

Πορτοκάλι: βάλτε το στη σαλάτα με αβοκάντο
Η βιταμίνη C του σας χρειάζεται καθημερινά για ισχυρό ανοσοποιητικό και για την καταπολέμηση των ασθενειών, καταλαβαίνουμε, όμως, ότι το έχετε βαρεθεί σκέτο ή στυμμένο. Η παρακάτω σαλάτα θα σας χαρίσει τα οφέλη του –και του αβοκάντο που είναι επίσης υγιεινό- σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλυκ. μαύρο πιπέρι, ¼ κουτ. γλυκού αλάτι κοσέρ, 1 πορτοκάλι, ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση, ¼ του φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο. Ετοιμασία: Αναμείξτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι κοσέρ σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ. Ξεφλουδίστε και κόψτε το πορτοκάλι και ρίξτε λίγο από το χυμό του στο μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα, προσθέστε τα κομμάτια πορτοκαλιού, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το αβοκάντο και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.

Σπανάκι: κάντε το σαλάτα με γκρέιπφρουτ
Κατέχοντας υψηλή θέση στη λίστα με τα πράσινα λαχανικά, το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ που απαιτείται στη σύνθεση, τη διόρθωση και τη λειτουργία του DNA και του RNA, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σελήνιο, ωφελώντας τα οστά, την όραση, το θυρεοειδή και τον οργανισμό μας εν γένει. Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια, 8 φλιτζάνια σπανάκι κομμένο, 2 φλιτζάνια κομμένο γκρέιπφρουτ, 2 φλιτζάνια κομμένα μανιτάρια, ¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένο blue cheese, ½ φλιτζάνι βινεγκρέτ (με λάδι, ξύδι, Dijon μουστάρδα, ρίγανη, ζάχαρη και πιπέρι). Ετοιμασία: Βάζουμε 2 φλιτζάνια σπανάκι σε κάθε ένα από 4 πιάτα, προσθέτοντας στο κάθε ένα μισό φλιτζάνι γκρέιπφρουτ και μισό φλιτζάνι μανιτάρια. Πασπαλίστε στην κάθε μερίδα 1 κουταλιά της σούπας blue cheese και 1½  κουταλιά πεκάν ή καρύδια και προσθέστε στο τέλος τη βινεγκρέτ.

Σολομός: συνδυάστε τον με φιδέ
Τα ωμέγα-3 που περιέχει κάνουν καλό στην καρδιά, στο δέρμα, στα μαλλιά και τα νύχια μας, ενώ σύμφωνα με κάποιες έρευνες φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Θα χρειαστείτε: 1 κουτ. γλυκ. ξύσμα από lime, 3 κουταλιές της σούπας φρέσκου χυμού lime ή λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας τεκίλα, 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουτ. του γλυκ. αλάτι, ½ κουτ. του γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη, 4 φιλέτα σολομού, 230 γραμμάρια φιδέ, μαγειρικό σπρέι, φέτες lime (προαιρετικό). Ετοιμασία: Αναμείξτε τα πρώτα 8 υλικά μαζί σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει. Βάλτε στη συνέχεια και τον σολομό στη σακούλα και μαρινάρετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Όσο το ψάρι μαρινάρεται, βράστε το φιδέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου του, αφήνοντας εκτός της προσθήκη αλατιού και λαδιού. Στραγγίξτε το και κρατήστε το ζεστό και βγάλτε το σολομό από τη σακούλα. Προθερμάνετε το φούρνο και βάλτε το σολομό, ψεκάζοντάς τον με μαγειρικό σπρέι. Αφήστε τον για περίπου 7 λεπτά μέχρι να κόβεται εύκολα με το πιρούνι, αλείφοντάς τον με τη μαρινάδα κάθε λίγο. Σερβίρετέ τον πάνω στο φιδέ και γαρνίρετε με τις φέτες lime αν επιθυμείτε.

Tags ΣΟΛΩΜΟΣ, συνταγες, ΦΙΔΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, υγεια, ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9881 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4496 s // Total time: 2.4377 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X