Σημαντική επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ τον Ιούνιο


Σημαντική επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ τον Ιούνιο

Στην εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να συμβάλει η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στη χώρα, που, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου.

Οι συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται ότι θα αποτελέσει και προπομπό μιας τριμερούς συνάντησης με τη συμμετοχή της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τριών χωρών άρχισαν, ήδη, οι συζητήσεις για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης κορυφής, Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Πιθανότατα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού στην Αθήνα.
Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο της χώρας και με τον Πρόεδρο της Κνέσετ.

Η ημερήσια διάταξη θα καλύπτει αρκετά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και ενεργειακά θέματα, καθώς και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε ότι θα συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την εκμετάλλευση και συνεκμετάλλευση ενεργειακών πόρων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου ηγέτη στο Ισραήλ, μετά την επανεκλογή του Βενιαμίν Νετανιάχου και το σχηματισμό κυβέρνησης.
 

Tags Νίκος Αναστασιάδης, Ισραηλ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4216 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3395 s // Total time: 2.7612 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X