Το απόλυτο ρόφημα με μέλι και λεμόνι


Το απόλυτο ρόφημα με μέλι και λεμόνι

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τα οφέλη του μελιού και του λεμονιού. Αυτό όμως το άρθρο πρέπει να το διαβάσετε γιατί είναι βιωματικό.

Ο Δημήτρης είναι ένας από τους νεότερους μελισσοκόμους της οικογένειας που παράγει σήμερα το βραβευμένο και αγαπημένο κυπριακό μέλι «Τζιβέρτι».

Ο Δημήτρης λοιπόν γράφει: «Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια μικρή δοκιμή. Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα 12 μηνών, αποφάσισα να πίνω νερό ανακατεμένο με μέλι και λεμόνι κάθε πρωί. Στόχος μου να δω κατά πόσον θα επηρέαζε τη γενικότερη υγεία και την ευεξία του σώματός μου. Πραγματικά, τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά!

Πρώτα από όλα για να κάνω αυτή τη δοκιμή, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και μόνο φυσικά συστατικά. Τίποτε χημικό και, φυσικά, 100% αγνό μέλι. Αποκλειστικά και μόνο αγνό μέλι και φρέσκο χυμό λεμονιού.

Μετά από 1 χρόνο, παρατήρησα τα εξής:
1. Κατά τη διάρκεια των 12 μηνών που έπινα κάθε πρωί αυτό το αυτοσχέδιο ρόφημα, δεν κρύωσα ποτέ, δεν κόλλησα γρίπη, ούτε αισθάνθηκα ποτέ κάποια κοιλιακή διαταραχή ή ενόχληση. Υπήρχαν φυσικά ημέρες που αισθανόμουν κάποια εξάντληση, έλλειψη διάθεσης ή ενέργειας ή είχα λίγο πονοκέφαλο. Ωστόσο, στο σύνολο του έτους, δεν νόσησα ουσιαστικά. Αυτό ήταν κάτι που πραγματικά με εξέπληξε, καθώς συχνά υπέφερα από τέτοιου είδους μικροπαθήσεις.
2. Δεν είχα όρεξη ή διάθεση για καφέ το πρωί. Γενικά φαίνεται πως το μέλι και το λεμόνι αντικατέστησαν την ανάγκη για καφεΐνη. Αυτό επέφερε ένα επιπλέον όφελος: δεν βασανιζόμουν πλέον από τις παρενέργειες της καφεΐνης. 
3. Έγινα 'πρωινός τύπος'. Αυτή μου η νέα πρωινή συνήθεια μου έδωσε έναν νέο ρυθμό. Αντί της γνώριμης πρωινής «δυσλειτουργικότητας» άρχισα να νιώθω πιο ενεργητικός και έτοιμος να ξεκινήσω δυναμικά την ημέρα μου, αμέσως μετά το ξύπνημα.
4. Το ρόφημα βοηθά κι άλλους. Αποφάσισα να μοιραστώ το ρόφημα και με άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Είχαν κι εκείνα παρόμοια θετικά αποτελέσματα και οι συχνές τους αρρώστιες μειώθηκαν αισθητά.

Περιττό να πω φυσικά, πως συνεχίζω να το πίνω καθημερινά, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου.»

Ρωτήσαμε τον Δημήτρη και μας έδωσε τη συνταγή του για το εν λόγω ρόφημα

Συνταγή για Ρόφημα με Μέλι και Λεμόνι
1. Βράστε λίγο νερό και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς σε μια κούπα.
2. Προσθέστε το φρέσκο χυμό μισού λεμονιού (για αρχή θα μπορούσατε να βάλετε και μικρότερη δόση, π.χ. ¼ του λεμονιού). Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε βιολογικά λεμόνια.
3. Ρίξτε και ανακατέψτε αγνό, ανόθευτο μέλι (δοκιμάστε όποια γεύση σας αρέσει).
4. Αν θέλετε να το πιείτε εκείνη τη στιγμή, προσθέστε λίγο κρύο νερό.
5. Απολαύστε το ρόφημα αμέσως μόλις ξυπνήσετε.

Ορισμένα από τα οφέλη του ροφήματος από μέλι και λεμόνι
• Το συγκεκριμένο ρόφημα ενυδατώνει και καθαρίζει το πεπτικό σύστημα. Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων.
• Δρα ως διουρητικό και αποτρέπει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
• Το μείγμα αυτό είναι επίσης πολύ θρεπτικό για το συκώτι και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος.
• Βοηθά πάρα πολύ στη διατήρηση του βάρους σας.
• Κάνει το δέρμα να λάμπει. Ο συνδυασμός αυτός του μελιού και του λεμονιού σας κάνει να φαίνεστε υγιείς και νέοι καθώς παράσχει στο σώμα κολλαγόνο και αντιβακτηριδιακά στοιχεία.

Tags Μέλι, λεμόνι, υγεια, οργανισμός, ρόφημα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4127 s (228 Queries.) // Parse time: 1.7533 s // Total time: 4.1660 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X