5 μυστικά για την φροντίδα του μωρού σας


5 μυστικά για την φροντίδα του μωρού σας

Η φροντίδα του μωρού αποτελείται από πολλά αλλά μια μητέρα αρκεί να γνωρίζει τα βασικά. 

1. Το κλάμα δεν σημαίνει πάντα κολικό
Κάποτε ακόμα και οι παιδίατροι απέδιδαν το ασταμάτητο κλάμα σε κολικούς. Οι μέρες αυτές όμως έχουν περάσει προ πολλού.
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να είναι η πραγματική αιτία που το μωρό σου κλαίει ασταμάτητα κι εσύ ξενυχτάς ταλαιπωρώντας και τον εαυτό σου και το μωρό σου. Μια επίσκεψη στον παιδίατρο, θα σε διαφωτίσει και θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τους πόνους του μωρού σου.

2. Η αγκαλιά είναι καλή
Επανέλαβε σε παρακαλώ μαζί μου: «Τα μωρά δεν κακομαθαίνουν με την αγκαλιά». Τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι και παιδίατροι έχουν κουραστεί να λένε, ότι αν ένα μωρό βρίσκεται συχνά στην αγκαλιά της μαμάς του και οι ανάγκες του καλύπτονται, έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει - μεγαλώνοντας - ένα παιδί με αυτοπεποίθηση, που γνωρίζει ότι αξίζει και εκτιμάται.

3. Πέτα τα μωρομάντηλα
Ειδικά αν θηλάζεις το μωρό σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα τσίσα του είναι αραιά και τα κακά του περιέχουν πολύ λιγότερα βακτήρια. Άρα τα μωρομάντηλα με αντισηπτικά, είναι εντελώς περιττά κι επιπλέον ευθύνονται για συγκάμματα.
Αντικατάστησε τα μωρομάντηλα με μικρές υφασμάτινες πάνες που πλένονται. (Aγόρασε φανελένιο ή βαμβακερό ύφασμα με το μέτρο και κόψε το σε τετράγωνα κομμάτια 20Χ20 εκ.). Η καλύτερη λύση βέβαια, είναι να πλύνεις το πωπουδάκι του με νερό και σαπούνι, αλλά όταν είσαστε έξω, μια πάνα βουτηγμένη απλώς σε νερό είναι μια χαρά.

4. Σώσε το κρεβάτι από τις «διαρροές»
Αν είσαι από εκείνες τις τυχερές μανούλες που το μωρό σου κοιμάται πολλές συνεχόμενες ώρες, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίζεις πρόβλημα, καθώς η πάνα του δεν χωράει τα τσίσα όλων αυτών των ωρών. Ένα σελτεδάκι πάνω από το σεντόνι θα σε σώσει καθώς θα πλένεις μόνο αυτό κι όχι όλα τα σεντόνια και μαζί τους το στρώμα.

5. Η αποστείρωση είναι ευκολότερη απ’ ότι νομίζεις
Η αποστείρωση του μπιμπερό, της πιπίλας και όλων των υπόλοιπων που μπαίνουν στο στοματάκι του μωρού σου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αν το κάνεις με τον πατροπαράδοτο τρόπο του βρασίματος στην κατσαρόλα. Αντί γι’ αυτό βάλε τα όλα στο πλυντήριο πιάτων και βάλε το σε λειτουργία, χωρίς απορρυπαντικό στο πιο ζεστό και σύντομο πρόγραμμα. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει περίπου τους 60-70 βαθμούς και είναι αρκετή για να αποστειρώσει τα μπιμπερό και τις πιπίλες.

Tags ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΩΡΟΥ, μητερα, ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, αγαπη, μωρομαντηλα, ΑΓΚΑΛΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1283 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6085 s // Total time: 2.7368 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X