Καταπολέμησε την ατονία του καλοκαιριού με 7 κινήσεις


Καταπολέμησε την ατονία του καλοκαιριού με 7 κινήσεις

Λίγο η αφόρητη ζέστη, λίγο η υγρασία να η βαρεμάρα και η ατονία που κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορείς όμως να καταπολεμήσεις και τα δύο με 7 απλά πράγματα. 

Κουνηθείτε
Τώρα το καλοκαίρι λόγω ζέστης, οι περισσότεροι γινόμαστε πιο νωθροί και μειώνουμε την σωματική μας δραστηριότητα. Αυτό έχει ωστόσο αντίκτυπο και στη λειτουργία του εντέρου καθώς η μειωμένη σωματική δραστηριότητα μπορεί να επιφέρει δυσκοιλιότητα η οποία με τη σειρά της μας κάνει να νιώθουμε βάρος και έλλειψη ενέργειας. Εντάξτε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Αντιμετωπίστε την αϋπνία
Λίγο τα κουνούπια, λίγο η ζέστη και το αποτέλεσμα είναι να μετράτε προβατάκια στο κρεβάτι σας. Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αποφύγετε τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη μερικές ώρες πριν τον ύπνο καθώς και τα βαριά γεύματα αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Κάντε ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα λίγο πριν κοιμηθείτε για να χαλαρώσετε και απομακρύνετε τις δυσάρεστες σκέψεις. Αν το πρόβλημα επιμένει καλό είναι να δείτε ειδικό.

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ και τα ξενύχτια
Τα ποτά και τα ξενύχτια αποτελούν δύο συχνούς κλέφτες ενέργειας τώρα το καλοκαίρι. Το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα πολλών θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σας, ενώ μέσω της διούρησης μπορεί να σας προκαλέσει αφυδάτωση η οποία με τη σειρά της μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ατονία. Το ίδιο ισχύει και για την έλλειψη ύπνου που μειώνει τα επίπεδα ενέργεια στον οργανισμό σας.

Τρώτε μικρά γεύματα
Αποφύγετε τα λιπαρά και ογκώδη γεύματα που θα σας βαρύνουν και θα αναγκάσουν τον οργανισμό σας να ξοδέψει την ενέργεια του στην πέψη. Από την άλλη τα συχνά και μικρά γεύματα κρατούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης με αποτέλεσμα να έχετε πάντα ενέργεια και να μην νιώθετε ατονία.

Πίνετε νερό
Η αφυδάτωση, έστω και ελαφριάς μορφής αποτελεί μια συχνή αιτία ατονίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε πολλά νερά και ροφήματα ή χυμούς, ενώ τρώτε λαχανικά και φρούτα πλούσια σε νερό (π.χ. αγγούρι, καρπούζι κτλ).

Tags καλοκαιρι, ΒΑΡΕΜΑΡΑ, ΑΤΟΝΙΑ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ενεργεια, φυση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8833 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4037 s // Total time: 2.2870 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X