Ελβετικές Άλπεις: Το μαγικό βουνό


Ελβετικές Άλπεις: Το μαγικό βουνό

Στο κοσµοπολίτικο Σεν Μόριτζ, στο Γκστάαντ, που προσφέρεται για αγορές de lux, στο Ιντερλάκεν, που το όνοµά του σηµαίνει «µεταξύ των λιµνών», ή στο Τζέρµατ, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και θεωρείται η κορωνίδα των χειµερινών σπορ µε τις δυσκολότερες πίστες.

Όποιο χωριό των ελβετικών Άλπεων κι αν σας φανεί πιο δελεαστικό, το βέβαιο είναι ότι θα βρεθείτε να ατενίζετε τις χιονισµένες κορυφές είτε από το µπαλκόνι σας είτε πάνω στις πίστες του χιονοδροµικού, σε υψόµετρο 3.000 µ. το λιγότερο.
Κορυφαία επιλογή, όχι µόνο από την άποψη του υψοµέτρου, αφού βρίσκεται στα 1.620 µ., αποτελεί το Τζέρµατ, στους πρόποδες του περίφηµου Μάτερχορν, του τυχερού βουνού των Ελβετών, που αλλάζει χρώµατα κάτω από τους προβολείς της δύσης. Είναι το ίδιο βουνό που απεικονίζεται στο τριγωνικό κουτί της σοκολάτας Toblerone και που οι Ιταλοί - που το µοιράζονται µε τους Ελβετούς - το αποκαλούν Cervino, ενώ οι γαλλόφωνοι Ελβετοί Mont Cervin.
Οι ευκαιρίες για shopping είναι ελάχιστες - λίγα τουριστικά καταστήµατα και µαγαζιά εξοπλισµού σκι - και για night life ακόµη λιγότερες. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, εδώ δεν ήρθατε για ψώνια και µπορείτε να συνεχίσετε το πάρτι στη σουίτα σας µε τις ευλογίες του room service.

Top 5
* Νυχτερινό σκι στο Ρότχορν, µε τις 29 κορυφές που το περιβάλλουν να λάµπουν στο φεγγαρόφωτο.
* Βόλτα µε ελικόπτερο για 20 συναρπαστικά λεπτά πάνω από λευκές κορυφές. www.air-zermatt.ch.
* Η διαδροµή µε τελεφερίκ από το Τζέρµατ στο Γκόρνεργκρατ για φοντί στο εστιατόριο Kulm Gornergrat, του σαλέ - ξενοδοχείου που εδώ και 100 χρόνια και σε υψόµετρο 3.100 µ. περηφανεύεται πως πιο ψηλά στις ελβετικές Άλπεις δεν έχει.
* Σουίτα µε τζακούζι και τζάκι στο ξενοδοχείο Mont Cervin, στο κέντρο του Τζέρµατ, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα spa στις Άλπεις. www.zermatt.ch/montcervin.
* Glacier Express: Το τρένο του χιονιού αναχωρεί από το Τζέρµατ για να φτάσει 7,5 ώρες, 291 γέφυρες και 91 τούνελ αργότερα στο Σεν Μόριτς. www.glacierexpressch.

Η καλύτερη εποχή στο Τζέρµατ είναι από Νοέµβριο µέχρι Απρίλιο, αν και προσφέρεται για σκι και το καλοκαίρι.

Tags ταξιδι μελιτος, ελβετια, αλπεις, Ταξιδι, Διακοπές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7912 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3687 s // Total time: 2.1598 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X