Party Crashers


Party Crashers

Όσο λεπτοµερώς και αν οργανώνετε τη δεξίωση, κανείς δεν σας προειδοποιεί για την ξαδέρφη που θα θέλει να τραγουδήσει Σελίν Ντιόν σε καραόκε.

Έχετε ψάξει σε όλες τις σχετικές ιστοσελίδες για συµβουλές και αληθινές ιστορίες παθόντων ώστε να ξέρετε τι να προσέξετε. Έχετε διάφορες δικλίδες ασφαλείας (δηλαδή τις φυσιολογικές ξαδέρφες σας) και την αυτοπεποίθηση ότι τίποτε απρόοπτο δεν θα συµβεί. Και όταν συµβαίνει, σας πιάνει τόσο απροετοίµαστη που δεν ξέρετε τι να κάνετε. Η δυσκολία του γαµήλιου πάρτι είναι ότι συγκεντρώνει σε ένα χώρο συναισθηµατικά φορτισµένους καλεσµένους και πολύ αλκοόλ. Για να µην αναφέρουµε τον επικίνδυνο συνδυασµό των δύο οικογενειών. Γι' αυτό καλύτερα να είστε έτοιµη δια παν ενδεχόµενο.

Στην κόψη του τραπεζιού
Το πιο κρίσιµο σηµείο είναι το σωστό πλάνο των τραπεζιών. Όχι µόνο το αυτονόητο ποιος - θα - κάτσει - µε - ποιον αλλά σε πιο εξελιγµένο επίπεδο. Ας πούµε, έχετε χωρίσει τους πρώην κολλητούς που δεν µιλιούνται πια, αλλά βεβαιωθήκατε ότι έχουν πρόσβαση στην πίστα του χορού από διαφορετικά µονοπάτια; Αν περνάει αναγκαστικά ο ένας µπροστά από το τραπέζι του άλλου είναι σαν να κάνετε µπάρµπεκιου στο δάσος µε καύσωνα. Αυτές οι λεπτοµέρειες είναι που θα σώσουν την ψυχραιµία των καλεσµένων (και τη δική σας) όταν τα ποτήρια κρασιού θα έχουν αγγίξει διψήφιο αριθµό.
Επίσης αν οι γονείς σας µε τους καινούργιους συζύγους τους µεγαλώνουν πολύ τον αριθµό των συνδαιτυµόνων στο νυφικό τραπέζι πρέπει να βρείτε µια λύση. Η καλύτερη είναι να παραβείτε την παράδοση που δηµιουργήθηκε όταν δεν υπήρχαν διαζύγια και τα πλάνα ήταν λίγο πιο απλά. Βάλτε τους γονείς, τις µητριές και τους πατριούς σε ξεχωριστά τραπέζια, πολύ κοντά στο δικό σας φυσικά, και κρατήστε δίπλα σας µόνο τους κουµπάρους. Έτσι κανείς δεν θα παραπονεθεί για διακρίσεις και δεν θα φαίνεται περίεργη η σύνθεση.
Όταν φτιάχνετε τη λίστα µε τους καλεσµένους να θυµάστε ότι δεν µπορείτε να τους ικανοποιήσετε όλους. Για την ακρίβεια, αυτή είναι η δική σας µέρα και δεν πρέπει να υποκύψετε σε ψυχολογικούς εκβιασµούς. Αν η φίλη σας βγαίνει µε κάποιον που ξέρετε ότι θα µεθύσει και θα δηµιουργήσει πρόβληµα, µην τον καλέσετε.
Κατά τη διάρκεια του πάρτι κάνετε συχνά γύρους σε όλο το χώρο. Αφενός είναι µέσα στα καθήκοντα της καλής οικοδέσποινας, αφετέρου θα έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε εστίες τυχόν προβληµάτων πριν αρχίσουν τα ευτράπελα. Ακόµα καλύτερο θα ήταν να αναθέσετε σε κάποιον άλλο το καθήκον της περιφρούρησης. Η µητέρα σας είναι ιδανική για να αναλάβει το σόι, ενώ η κολλητή τους φίλους. Ζητήστε από τον άνδρα σας να ορίσει κι εκείνος τον άνθρωπό του που θα τριγυρνάει τσουγκρίζοντας ποτήρια και ελέγχοντας το δικό του σόι - που, όπως ξέρουµε, είναι και πιο προβληµατικό.

Ο μη γένοιτο
*Ο θείος µέθυσε. Και όχι µόνο µέθυσε αλλά χαλάρωσε τη γραβάτα, µισάνοιξε το πουκάµισο και µιλάει πολύ δυνατά. Μη µείνετε να τον κοιτάτε αποσβολωµένη. Στείλτε άµεσα κάποιον να τον αναλάβει γιατί ακόµα και αν υποκρίνονται οι υπόλοιποι ότι δεν το έχουν προσέξει, σίγουρα τον είδαν (και τον άκουσαν). Μη χάσετε χρόνο γιατί όσο περνάει η ώρα µόνο χειρότερα µπορούν να γίνουν τα πράγµατα. Ξεκινήστε παραγγέλνοντας γι' αυτόν σκέτο καφέ. Προσπαθήστε να γίνουν τα πάντα διακριτικά. Στην ανάγκη πείτε στους αυτόπτες µάρτυρες ότι δεν αισθάνεται καλά και φοβάστε επειδή έχει ιστορικό µε την καρδιά του - γι' αυτό έπρεπε να τον αποµακρύνετε στα ενδότερα.

*Το χειρότερο συνέβη: οι µαµάδες δεν κρατήθηκαν και άνοιξαν πυρ. Μάλιστα υποψιάζεστε ότι η δική σας έριξε την πρώτη βολή. Δικαιολογήστε τη µητέρα σας στην πεθερά σας όσο καλύτερα µπορείτε και ζητήστε της να λήξει εδώ το θέµα για να µη στενοχωρηθεί ο γιος της - αυτό πάντα πιάνει. Θα µείνει ικανοποιηµένη που της δώσατε δίκιο και θα αποχωρήσει µε µερικές ακόµα ατάκες που πρέπει να τις ακούσετε µε βουδιστική εγκράτεια. Μετά ζητήστε από τη µητέρα σας να κρατηθεί για το καλό σας. Δώστε της επίσης δίκιο σε ό,τι πει, βεβαιώστε την ότι είναι η καλύτερη και παρακαλέστε τη να σας κάνει τη χάρη. Θέλει πολλή διπλωµατία και ασκήσεις ηρεµίας, αλλά είναι ο πιο γρήγορος τρόπος επίλυσης του εµφυλίου. Όταν και οι δύο µαµάδες ακούσουν ότι έχουν δίκιο µάλλον θα διατηρήσουν την ειρήνη για την υπόλοιπη βραδιά. Απολαύστε κρυφά το γεγονός ότι η µαµά σας είπε µερικά από αυτά που δεν τολµούσατε να ξεστοµίσετε τόσο καιρό.

*Έχετε κάνει τη θεαµατική είσοδό σας και διαπιστώνετε ότι κάποια έχει έρθει ακάλεστη. Και όχι µόνο αυτό, αλλά έχει διαταράξει την αρµονία της χιλιοµελετηµένης ροτόντας µε µια πτυσσόµενη καρέκλα της τελευταίας στιγµής. Ετοιµάζεστε να τη στείλετε µε την ψυχραιµία και τις κινήσεις ενός κακοµαθηµένου τρίχρονου που του έφαγαν την τούρτα. Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες έξωσης σκεφτείτε το. Αν είστε σίγουρη ότι δεν της στείλατε ποτέ πρόσκληση, ρωτήστε ένα φίλο σας, που την ξέρει, πώς βρέθηκε εκεί. Μπορεί να συνοδεύει κάποιον που δεν σας είχε πει ότι θα έρθει διπλός. Όταν σιγουρευτείτε ότι δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται στο πάρτι σας, µην κινηθείτε η ίδια εναντίον της. Ζητήστε από κάποιον του σέρβις ή τον wedding planner σας να της ζητήσει να φύγει. Αφήστε τους επαγγελµατίες να χειριστούν το ζήτηµα της έξωσης µε τη δέουσα διακριτικότητα.

*Αν εντοπίσετε στο χώρο της δεξίωσης διάφορους απρόσκλητους, ίσως έχετε υποπέσει στο faux pas της µικρής πρόσκλησης µέσα στη µεγάλη ξεχωρίζοντας ποιοι από τους καλεσµένους σας θα µείνουν µε την µποµπονιέρα και ποιοι θα πάρουν το χρίσµα να σας ακολουθήσουν στη δεξίωση. Οι άνθρωποι µπορεί να µη συνειδητοποίησαν τη διάκριση και να θεώρησαν πολύ λογικό ότι θα ακολουθήσουν τους υπόλοιπους φίλους και γνωστούς στο πάρτι. Σε αυτή την περίπτωση βρείτε οπωσδήποτε χώρο να τους βολέψετε, ζητώντας αµέσως να στρωθεί ένα έξτρα τραπέζι χωρίς να το καταλάβει κανείς, γιατί το λάθος είναι αποκλειστικά δικό σας. Έτσι κι αλλιώς καλό θα ήταν να έχετε υπολογίσει εγκαίρως µερικές θέσεις για έκτακτες συµµετοχές, όπως την κοπέλα που ερωτεύτηκε ο καλύτερός σας φίλος εδώ και δύο εβδοµάδες και την έφερε µαζί του, ενώ δύο µήνες πριν που κλείνατε τη δεξίωση σας είχε πει ότι θα είναι µόνος.

*Οι φίλοι σας µαζεύτηκαν πρώτοι στην ουρά του χαιρετισµού για να σας ευχηθούν να ζήσετε, αλλά µαζί ευχήθηκαν τα καλύτερα για το µωρό που περιµένετε - κάτι που δεν ήξερε κανείς άλλος. Ο αέρας γύρω σας παγώνει. Βλέπετε το παράπονο στο πρόσωπο της µητέρας σας που το µαθαίνει έτσι και την οργή στο πρόσωπο της µητέρας του που το µαθαίνει γενικώς. Το µόνο που µπορείτε να κάνετε είναι να δεχτείτε τις ευχές των φίλων σας και να δικαιολογηθείτε µε ένα ψέµα. Όπως, για παράδειγµα, ότι θέλατε να οργανώσετε ένα οικογενειακό δείπνο για να το ανακοινώσετε, αλλά κι αυτή µια χαρά στιγµή είναι. Γελάστε και χαϊδέψτε την κοιλιά σας. Κανείς δεν πρόκειται να κρατήσει µούτρα σε µια έγκυο, τουλάχιστον όχι φανερά.

*Η κουµπάρα σας έχει σηκωθεί όρθια και προσπαθεί να πει κάτι συγκινητικό αλλά είναι πολύ µεθυσµένη και δεν µπορεί να αρθρώσει λέξη. Ακόµα χειρότερα: τα µόνα που ακούγονται πάνω από τις φωνές των άλλων είναι περιπέτειες από τη single ζωή σας που την έκαναν να πιστεύει ότι δεν θα παντρευτείτε ποτέ, αλλά ευτυχώς βρέθηκε κάποιος να σας φέρει στον ίσιο δρόµο. Μπορείτε να κάνετε νόηµα στον dj να δυναµώσει τη µουσική ενώ σπεύδετε να την αγκαλιάσετε. Μόνο έτσι θα την πείσετε να σταµατήσει και θα δείξετε στους άλλους ότι δεν συµβαίνει κάτι κακό, µια συγκινητική στιγµή στο γαµήλιο τραπέζι ήταν. Ευτυχώς για την υστεροφηµία σας, δεν θα είναι µόνο η κουµπάρα µεθυσµένη αλλά και οι περισσότεροι καλεσµένοι. Εκµεταλλευτείτε την ευκαιρία να γελάσετε µε τις παλιές περιπέτειές σας µαζί µε τον άνθρωπο που ήταν αυτόπτης µάρτυρας - αρκεί να παραµείνει δυνατά η µουσική.

*Η παρορµητικότατη φίλη σας φλερτάρει τον κουµπάρο - µπροστά στη γυναίκα του. Είναι η συναισθηµατική φόρτιση του γάµου (και η χαρά για την ευτυχία σας) που µπορεί να κάνει τις φίλες σας λίγο πιο εκδηλωτικές απ' ό,τι συνήθως. Ή εκδηλωτικές όπως συνήθως. Το γεγονός ότι είναι παντρεµένος σας καλεί να πάρετε θέση και να συµµαζέψετε τη φίλη σας. Άµεσα.

*Διαπιστώνετε ότι η αδελφή του γυρνάει από τραπέζι σε τραπέζι δίνοντας πλήρη αναφορά του πόσο κόστισε η δεξίωση και συµπληρώνοντας ότι η δική τους οικογένεια πλήρωσε τα πάντα. Εδώ έχετε ένα µόνο πράγµα να κάνετε: να στείλετε τον αδελφό της να τη συνεφέρει, εξηγώντας του πόσο άκοµψο είναι αυτό που συµβαίνει και προειδοποιώντας τον πως αν το ακούσει η µητέρα σας θα έχει συνέχεια ο οικονοµικός ανταγωνισµός. Το τελευταίο θα τον τροµάξει αρκετά για να σταµατήσει το κακό στη ρίζα του.

*Αποφασίζετε να ευχαριστήσετε σαν ζευγάρι την οικογένειά σας και τους καλεσµένους και ανεβαίνετε µαζί στο µικρόφωνο. Δεν προλαβαίνετε να πείτε λέξη όταν όλοι καταλαµβάνονται από υστερικά πνεύµατα που τους κάνουν να χτυπούν µε µανία πιρούνια και κουτάλια στα πιάτα. Θέλετε να τους φωνάξετε κάτι πολύ αγενές, αλλά συγκρατείστε. Και καλά κάνετε. Είναι µια χαζή συνήθεια που σκοπό έχει να σας κάνει να ντραπείτε και να φιληθείτε κάτω από τον προβολέα. Αν ενδώσετε για να γλιτώσετε από την ηχορρύπανση να ξέρετε ότι κάθε τρεις και λίγο θα ξαναρχίζουν. Ο µόνος τρόπος να ξεκόψετε είναι να κάνετε την κίνηση που κάνουν οι πολιτικοί για να σταµατήσουν τα χειροκροτήµατα και να ζητήσετε να κάνουν ησυχία για να µιλήσετε. Μπορείτε να κάνετε ένα αστείο για την προτροπή τους να φιληθείτε, αλλά µην το κάνετε αν θέλετε να σταµατήσει εκεί.

*Βγάζετε φωτογραφίες και ενώ κάνετε όλα τα σωστά (ρουφηγµένα µάγουλα, σώµα γυρισµένο σε πόζα τριών τετάρτων, µπράτσα όχι κολληµένα στον κορµό κ.λ.π.) σας χαλάει το κάδρο κάποιος από τους φίλους του άνδρα σας που έχει φορτωθεί και δεν ξεκολλάει ούτε όταν ο φωτογράφος φωνάζει «µόνο η οικογένεια» ή «µόνο οι γονείς, παρακαλώ». Η λύση είναι µία: πλησιάζετε το φωτογράφο και του ζητάτε να ξεφορτωθεί τον άσχετο, δεν είναι τόσο καλός σας φίλος για να βρίσκεται σε όλες τις εκτυπώσεις που θα ακριβοπληρώσετε. Μάλλον τότε θα ζητήσει να αποµακρυνθούν όλοι για να βγάλει µόνο το ζευγάρι και στη συνέχεια θα φωνάξετε ξανά διακριτικά τους κολλητούς ή τους συγγενείς σας.

*Κάποιοι φίλοι φίλων στήνουν αυτοσχέδιο καραόκε. Η ώρα είναι περασµένη και το ρεπερτόριό σας κάνει να θέλετε να βάλετε τα κλάµατα. Μήπως είναι καλύτερη ιδέα να το διασκεδάσετε µαζί τους; Άλλωστε ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξετε τα τραγούδια που θέλετε είναι να τα ερµηνεύσετε κιόλας.

*Είστε έτοιµοι να φύγετε όταν σας σταµατούν οι ορδές των ανύπαντρων φιλενάδων µε το αίτηµα να τους πετάξετε την ανθοδέσµη σας. Δεν έχετε καµία τέτοια πρόθεση γιατί έχετε ήδη υποσχεθεί να τη χαρίσετε στη µικρή σας αδελφή. Χαµογελάστε µε ευγένεια και απλώς πετάξτε την στην αγκαλιά της αδελφής σας.

*Η επόµενη µέρα: οι φίλοι σας ανεβάζουν στο facebook ένα βίντεο του youtube που κάνει τους πάντες να ξεκαρδίζονται. Είναι το θεαµατικό πέσιµο σας τη στιγµή που κάποιος σας πάτησε το φόρεµα στο χορό. Νιώθετε απαίσια. Αν δεν µπορείτε να δείτε το αστείο του πράγµατος, ζητήστε τους να το κατεβάσουν. Αν αρνηθούν, πείτε τους ότι θα απευθυνθείτε στο webmaster και θα ακυρωθεί το προφίλ τους, µαζί µε τη φιλία σας. Μόλις κερδίσατε.

Tags οργανωση, Γαμος, δεξιωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6225 s (234 Queries.) // Parse time: 1.2234 s // Total time: 3.8459 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X