Χρήσιμες πληροφορίες για τον ύπνο των παιδιών


Χρήσιμες πληροφορίες για τον ύπνο των παιδιών

Τα παιδιά χρειάζονται διαφορετικές ώρες ύπνου ανάλογα με την ηλικία τους

Νεογέννητα…15-18 ώρες

1-12 μηνών….14-15 ώρες

1-3 ετών….12-14 ώρες

3-6 ετών….11-13 ώρες

7-12 ετών….10-11 ώρες

12-18 ετών….8-10 ώρες

Ακολουθήστε το εσωτερικό ρολόι του παιδιού σας: Τα παιδιά όταν νυστάζουν εμφανίζουν κάποιες συγκριμένες συμπεριφορές, π.χ. τρίβουν τα μάτια τους, χασμουριούνται, γκρινιάζουν κλπ. Προσπαθήστε να παρατηρείτε τα σημάδια και να βάζετε τα παιδιά για ύπνο άμεσα. Αντίθετα, αν προσπαθείτε να κοιμίσετε ένα παιδί που δε νυστάζει, το πιο πιθανόν είναι να καταλήξετε σε καβγά.

Η ρουτίνα είναι σημαντική και απαραίτητη: Αυτό το εσωτερικό ρολόι λειτουργεί καλύτερα όταν τα παιδιά κοιμούνται περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνούν την ίδια ώρα κάθε πρωί. Επίσης, είναι πολύ βοηθητικό αν υπάρχει μια ρουτίνα ύπνου, όπως μπάνιο, φαγητό, πλύσιμο δοντιών, παραμυθάκι και ύπνος.

Όχι τηλεόραση και ηλεκτρονικές συσκευές στο δωμάτιο του παιδιού: Σύμφωνα με έρευνες, όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπει ένα παιδί, τόσο περισσότερο ύπνο χάνει. Καλό θα είναι να μην υπάρχει τηλεόραση στο δωμάτιό του και να ελέγχετε πόση ώρα, αλλά και τι είδους προγράμματα παρακολουθεί (βίαια τηλεοπτικά προγράμματα και video games μπορεί να προκαλέσουν άγχος, εφιάλτες και να δυσκολέψουν τον ύπνο του παιδιού).

Συγκεκριμένες τροφές πρέπει να αποφεύγονται κοντά στην ώρα του ύπνου: Βαριά και λιπαρά φαγητά (σάλτσες, τηγανιτά κλπ) αλλά και αναψυκτικά τύπου cola ή τσάι, θα πρέπει να αποφεύγονται τις βραδινές ώρες, καθώς είναι δύσκολα στη πέψη και επηρεάζουν τον ύπνο του παιδιού.
 

Tags ύπνος, μωρα, γονεις, ηλικια, ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ, ΔΩΜΑΤΙΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5951 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3042 s // Total time: 2.8993 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X