Cambridge Weight Plan. Αρκεί να πείτε το «θέλω»!


Cambridge Weight Plan. Αρκεί να πείτε το «θέλω»!

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους όταν θέλουν να αδυνατίσουν, είναι ότι δεν έχουν τη δύναμη να παραμείνουν συνεπείς στο διατροφικό τους πλάνο. Αυτό συμβαίνει επειδή στην καθημερινότητα τους έρχονται αντιμέτωποι με πολλούς πειρασμούς, όπως διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια, αρραβώνες), αλλά και συχνές συναντήσεις για καφέ με την παρέα – που πάντα καταλήγουν στο φαγητό.

Το φαγητό άλλωστε είναι το εθνικό χόμπυ των Κυπρίων, και πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να παραμείνεις δυνατός μπροστά σε πλούσια μπουφέ γεμάτα με λαχταριστά φαγητά, ή να αντισταθείς σε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που συνοδεύουν τον καφέ σου. Ο πειρασμός καταλήγει πάντα να σαμποτάρει την αποφασιστικότητα μας και την υπόσχεση ότι αύριο θα είμαστε πιο δυνατοί.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι το μέγεθος των μερίδων. Τις περισσότερες φορές γεμίζουμε το πιάτο μας με ποσότητα τριπλάσια από το κανονικό, γεγονός που δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο μας να καταγράψει πότε είμαστε χορτάτοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να βάζουμε βάρος, αλλά σε βάθος χρόνου, μπορεί να αναπτύξουμε προβλήματα υγείας, όπως χοληστερόλη και υπέρταση, ή ακόμα και διαβήτη τύπου II, όταν ακολουθούμε μια διατροφή υψηλή σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, είναι να τρώμε αργά, επιτρέποντας έτσι στο σώμα και τον εγκέφαλο μας, να μας πει πότε είμαστε ικανοποιημένοι.

Έπειτα, είναι και το άλλο. Γιατί τις περισσότερες φορές το άτομο που είναι υπέρβαρο δυσκολεύεται να βρει τη δύναμη και τη θέληση για να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, ώστε να χάσει κιλά και να είναι υγιές; Ξανά και ξανά, οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν κιλά, συχνά τα βάζουν πίσω και ρίχνουν το φταίξιμο στη δίαιτα. Παρόλα αυτά, δεν είναι η δίαιτα που φταίει, αλλά η αποτυχία τους να κάνουν υγιεινές επιλογές. Έτσι, τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε έναν υγιή τρόπο ζωής; Αυτό που χρειάζεται είναι μια αντίληψη που να λέει ότι «είμαι έτοιμος/η να δεσμευτώ για να αδυνατίσω και να διατηρήσω το βάρος μου σε βάθος χρόνου». Αυτό απαιτεί μια ουσιαστική αλλαγή στη συμπεριφορά που μπορεί να βοηθηθεί με τη γνωσιακή θεραπεία. Στη Cambridge Weight Plan, με στόχο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αλλάξουν αντίληψη και συμπεριφορά απέναντι στο φαγητό, οι Σύμβουλοι μας, τους βοηθούν μαθαίνοντάς τους όχι μόνο τι να τρώνε, αλλά πώς να ενδυναμώνουν το μυαλό τους, έτσι ώστε να αλλάξουν τις παλιές κακές συνήθειες. Αυτό περιλαμβάνει με το να θέτουν στόχους, δείχνοντας τους πώς να αντιστέκονται στους πειρασμούς, μαθαίνοντας τους πώς να τρώνε σαν αδύνατοι άνθρωποι, αλλά και πώς να οραματίζονται τον αδύνατο άνθρωπο που θέλουν να γίνουν. 
Γιατί, πάνω από όλα, το να είσαι αδύνατος και υγιής δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιλογής.

Αρκεί να πείτε το «θέλω», εμείς θα σας δείξουμε το «μπορώ».

Για να χάσετε τα περιττά σας κιλά, αλλά και να αλλάξετε τρόπο σκέψης σχετικά με τη διατροφή, πατήστε εδώ.

Tags Helen Zenios, Cambridge Weight plan, Δίαιτα, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2650 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4861 s // Total time: 2.7511 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X