Επιτέλους αδυνάτισες! Και τώρα;


Επιτέλους αδυνάτισες! Και τώρα;

Το να αδυνατίσεις ήταν το εύκολο στάδιο! Ωστόσο, το να διατηρήσεις το επιθυμητό σου βάρος για πάντα απαιτεί δέσμευση, αλλαγή στον τρόπο που ζεις και σκέφτεσαι. Να θυμάσαι ότι μόνο εσύ έχεις τον έλεγχο.

Ακολούθησε αυτά τα 7 μικρά μυστικά και δεν θα ξαναπάρεις ποτέ κιλά.

1. Μην επιστρέφεις στις παλιές σου συνήθειες απλά και μόνο επειδή έφτασες τον στόχο σου. Έτσι, όχι μόνο θα πάρεις κιλά, αλλά το πιο σημαντικό, θα πάρεις περισσότερα κιλά από ό,τι όταν ξεκίνησες. Γι’ αυτό ΜΗΝ κατηγορείς καμία δίαιτα!
• Αυτό συμβαίνει επειδή όταν χάνουμε κιλά, χάνουμε ταυτόχρονα λίπος και μύες.
• Όταν παίρνουμε κιλά, παίρνουμε μόνο λίπος. Το σώμα μας δεν μπορεί να αποκτήσει μύες, εκτός κι αν σηκώνουμε βάρη στο γυμναστήριο.
• Επίσης, ο μεταβολισμός μας γίνεται πιο αργός επειδή δημιουργεί ένα σύστημα αυτοσυντήρησης για να μας προστατέψει από την πείνα.
• Τέλος, το λίπος έχει μικρότερο μεταβολικό ρυθμό από ό,τι οι μύες. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες για να διατηρήσουμε το βάρος μας.

2. Να τρως μόνο όταν πεινάς 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγες επειδή πεινούσες πραγματικά; Ένας από τους λόγους που παίρνουμε πίσω τα κιλά μας, είναι επειδή τρώμε χωρίς να το χρειαζόμαστε. Έχουμε συνηθίσει να τρώμε επειδή είναι ώρα για φαγητό ή επειδή βαριόμαστε. Έτσι όμως επιβραδύνουμε τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, και κατά συνέπεια, και τον μεταβολισμό μας. Γι’ αυτό περίμενε μέχρι το στομάχι σου να γουργουρίζει. Η γκρελίνη είναι η ορμόνη που σου δίνει αυτή την αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα του να τρώμε μόνο όταν πεινάμε είναι πολλά:
• Η πρόσληψη θερμίδων μειώνεται στο 1/3
• Μειώνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
• Βελτιώνεται η ευαισθησία στην ινσουλίνη
• Μειώνεται το κοιλιακό λίπος

3. Όταν τρως, μην κάνεις τίποτα άλλο
Απόφυγε να τρως στο γραφείο μπροστά από τον υπολογιστή, ή μπροστά από την τηλεόραση, ή όταν οδηγείς! Απόλαυσε κάθε μπουκιά τρώγοντας αργά. Εστίασε μόνο στο τι τρως και θα δεις ότι θα τρως λιγότερο.

4. Μην τρως μέχρι να χορτάσεις.
Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται 20 λεπτά μέχρις ότου να δώσει σήμα ότι είμαστε χορτάτοι. Έτσι, αν νιώθεις χορτάτη στο 80% σταμάτα να τρως. Αυτό σημαίνει ότι είσαι 100% πλήρης.

5. Άλλαξε τη ζωή σου βελτιώνοντας τη φυσική σου κατάσταση.
Βάλε την άσκηση και την έντονη δραστηριότητα στην καθημερινότητα σου, πήγαινε γυμναστήριο, μαγείρεψε, βρες ένα χόμπυ, γίνε δραστήρια και θα δεις τα κιλά σου να μειώνονται και να διατηρούνται!

6. Φάε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για καλύτερη υγεία.
Αλλά κάθε τόσο, απόλαυσε τα φαγητά που σου αρέσουν σε μικρότερες ποσότητες, καθώς η στέρηση οδηγεί σε λαχτάρα και σε διαρκές τσιμπολόγημα.

7. Μπες σε φόρμα!
Βάλε την άσκηση στη ζωή σου, και χάσε όχι μόνο κιλά, αλλά φτιάξε τη διάθεση σου! Όταν ασκούμαστε, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο μας καλές χημικές ενώσεις όπως οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που ενδυναμώνουν την υγεία μας και επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά μας. Περπάτα 30’ την ημέρα και αμέσως θα νιώσεις γεμάτη ενέργεια, και το κυριότερο, δεν θα πεινάς!

Για να χάσετε τα περιττά σας κιλά, αλλά και να αλλάξετε τρόπο σκέψης σχετικά με τη διατροφή, πατήστε εδώ.

Tags Δίαιτα, Διατροφή, Cambridge Weight plan


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4523 s (228 Queries.) // Parse time: 0.5028 s // Total time: 2.9551 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X