Το αδυνάτισμα περνάει πρώτα από το μυαλό!


Το αδυνάτισμα περνάει πρώτα από το μυαλό!

Είναι πλέον γνωστό ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας στο αδυνάτισμα, είναι το μυαλό μας. Ναι, το μυαλό μας! Αυτό είναι που ελέγχει τη συμπεριφορά και τις σκέψεις μας, εκκρίνοντας ορμόνες που είτε μας κάνουν να παίρνουμε βάρος, είτε να χάνουμε. Δεν είναι απλά μόνο τι τρώμε. Πώς λειτουργεί όμως το μυαλό;

Το συνειδητό μέρος του εγκεφάλου μας είναι αυτό που σκέφτεται για μας. Θέτει στόχους, παίρνει αποφάσεις και ερμηνεύει τις εμπειρίες.

Το υποσυνείδητο είναι το μέρος του εγκεφάλου που βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, μας κρατά στη ζωή και σε λειτουργία, μέσω του αυτόνομου νευρικού μας συστήματος. Πρώτη προτεραιότητα του υποσυνειδήτου μας είναι η φυσική, συναισθηματική και ψυχολογική μας επιβίωση.

Για τον λόγο αυτό, το υποσυνείδητο παίζει έναν δυναμικό ρόλο στο να κατευθύνει τη συμπεριφορά μας: προστατεύει το ψυχολογικό και συναισθηματικό ευ ζην του οργανισμού μας. Γι’ αυτό κάποιες φορές ενώ σκεφτόμαστε συνειδητά ότι θέλουμε ένα πράγμα, στο τέλος καταλήγουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το να θέλουμε να αδυνατίσουμε είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Θέτουμε έναν ξεκάθαρο στόχο για τον εαυτό μας, και για τις πρώτες τρεις εβδομάδες κάνουμε καλή διατροφή και γυμναστική. Μετά, κάτι συμβαίνει, και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη ρουτίνα που ξεκινήσαμε. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι επειδή το υποσυνείδητο μας δεν είναι στην ίδια τροχιά με το συνειδητό μας.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν αποτυχημένοι όταν προσπαθούν να κοντρολάρουν το βάρος τους. Όμως το σώμα μας κάνει αυτό που είναι προγραμματισμένο να κάνει, και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι να εμείς να το αλλάξουμε. Ευτυχώς, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος μας μεταβάλλεται ανάλογα με το τι κάνουμε, τι σκεφτόμαστε και πώς συμπεριφερόμαστε. Αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου μας να αλλάζει είναι γνωστή ως «ΝΕΥΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Έτσι, επανεκπαιδεύοντας τον εγκέφαλο μας μπορούμε να αλλάξουμε τις παλιές κακές συνήθειες και να δημιουργήσουμε νέες, καλές συνήθειες για πάντα.

Αυτοί είναι οι 5 παράγοντες που επηρεάζουν το μυαλό μας:
1. Οι πράξεις μας: Τρώμε, ασκούμαστε, κοιμόμαστε κ.λπ.
2. Οι σκέψεις μας: Τα πιστεύω μας, οι προθέσεις, οι εμπνεύσεις, τα όνειρα κ.λπ. Το να σκεφτόμαστε διαρκώς με ένα συγκεκριμένο τρόπο, κατασκευάζονται νέα κυκλώματα στον εγκέφαλο μας και έτσι αδυνατίζουν οι παλιές συνήθειες. Εμείς έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον μεταβολικό μας ρυθμό, να χάσουμε το υπερβολικό βάρος, να νιώθουμε πιο ενεργητικοί και να εξαφανίσουμε την επιθυμία για fast food.
3. Τα συναισθήματα μας: Αυτά είναι κυρίως που καθοδηγούν όλες τις αποφάσεις και τις πράξεις μας, και είναι ακόμα πιο δυνατά στο να μεταβάλλουν το μυαλό μας από ό,τι οι σκέψεις μας. Μαθαίνοντας να ελέγχουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, μπορούμε να βάλουμε σε εφαρμογή τα μηνύματα για να αδυνατίσουμε και να απενεργοποιήσουμε ό,τι συνήθεια σαμποτάρει τον στόχο μας.
4. Το φυσικό περιβάλλον μας: Καθημερινότητα, αυτοκίνητα, fast food, στρες, τεχνολογία, επεξεργασμένο φαγητό, έλλειψη άσκησης, γρήγορος τρόπος ζωής, όλα οδηγούν σ’ ένα παχυσαρκογενές περιβάλλον.
5. Το κοινωνικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον: Ο τρόπος που μεγαλώσαμε, και οι συμπεριφορές που επηρέασαν τη σχέση μας με το φαγητό (π.χ. η γιαγιά μας πίεζε να φάμε όλο μας το φαγητό), ραντεβού με την παρέα για φαγητό.

Επιλέγοντας συνειδητά τις σκέψεις και τις πράξεις μας μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τον εγκέφαλο μας.

Το πρόγραμμα διατροφής Cambridge Weight Plan μπορεί τώρα να σας βοηθήσει να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας χάνοντας κιλά, και κρατώντας τα μακριά.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Tags Cambridge Weight plan, Δίαιτα, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1546 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6174 s // Total time: 2.7720 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X