Παχυσαρκία και διαβήτης τύπου II. Καταπολεμήστε τα με την Cambridge Weight Plan.


Παχυσαρκία και διαβήτης τύπου II. Καταπολεμήστε τα με την Cambridge Weight Plan.

Ο διαβήτης τύπου II εμφανίζεται όταν ο οργανισμός και πιο συγκεκριμένα το πάγκρεας, δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν την χρησιμοποιεί σωστά, με επακόλουθο την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται υπεργλυκαιμία.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται με τον διαβήτη τύπου II;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο διαβήτης είναι η 4η κύρια αιτία θανάτου στην Ευρώπη.

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα  όρασης,  νεφρική ανεπάρκεια, μίκρο/μάκρο αγγειακές παθήσεις. Οι άνθρωποι με διαβήτη είναι μέχρι και 5 φορές πιο ευάλωτοι στο να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις (όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό) από ότι οι άνθρωποι χωρίς διαβήτη.

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες που προκαλούν διαβήτη τύπου II είναι η παχυσαρκία. Η Κύπρος έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη. Πώς συνέβη όμως αυτό;

1) Με ανησυχητική ταχύτητα ένα πολύ υψηλό ποσοστό του κυπριακού πληθυσμού άλλαξε τη διατροφή του, μεταπηδώντας  από τα παραδοσιακά, υγιεινά και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, σε έτοιμα φαγητά με αυξημένη περιεκτικότητα επεξεργασμένων  υδατανθράκων  και κορεσμένων  λιπαρών, περιορίζοντας τα φρούτα και τα λαχανικά. Στο πρόβλημα αυτό συνέβαλαν επίσης τα fast food και τα αναψυκτικά με πολλή ζάχαρη.
2) Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι διάγουν καθιστική ζωή, είτε λόγω φύσης της εργασίας του, είτε γιατί έχουν αποκλείσει την σωματική δραστηριότητα από την καθημερινότητά τους. Αυτή η έλλειψη κινητικότητας πρέπει να αντισταθμίζεται με καθημερινή άσκηση. Έρευνες έχουν δείξει ότι 30 μόνο λεπτά την ημέρα καθημερινής άσκησης, 5 μέρες την εβδομάδα είναι αρκετά για να μειωθεί η πιθανότητα της ανάπτυξης του διαβήτη τύπου II.

Πώς το πρόγραμμα διατροφής Cambridge Weight Plan μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου II;

Όταν ένα άτομο αποφασίζει να ακολουθήσει το διατροφικό πρόγραμμα Cambridge Weight Plan, τότε, είτε εξ ολοκλήρου είτε τμηματικά, τρέφεται με γεύματα Cambridge ως μέρος της καθημερινής του διατροφής. Κάθε γεύμα, εκτός από πρωτεΐνες, υδατάνθρακα και λίπη, περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα  που καλύπτουν το 1/3 των ημερήσιων  αναγκών που απαιτούνται από τον οργανισμό για να είναι υγιής. Είναι πολύ γνωστό, ότι η διατροφή  των  υπέρβαρων/παχύσαρκων ατόμων  καθώς επίσης και των διαβητικών, είναι πολύ ανεπαρκής σε θρεπτικά συστατικά, επειδή ακολουθείται μια πολύ ανθυγιεινή διατροφή.

Η απώλεια βάρους με  το πρόγραμμα διατροφής Cambridge Weight Plan, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει ώστε να αποκατασταθούν σε φυσιολογικά επίπεδα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Όταν ένα άτομο  ακολουθεί το χαμηλοθερμιδικό Βήμα 2 Cambridge (810 θερμίδες/ημερησίως), αυτό σημαίνει ότι  το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 3 γεύματα Cambridge, όπως: βρώμη, σπαγγέτι, ριζότο, σούπες, shakes, μπάρες σοκολάτας κ.λπ., και ένα συμβατικό γεύμα που περιλαμβάνει π.χ ψάρι ή κοτόπουλο και λαχανικά. Ένα μεγάλο  ψυχολογικό όφελος από αυτό το  πρόγραμμα, είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζει σνακ ή/και να έρχεται σε επαφή με το φαγητό, κι έτσι είναι λιγότερο πιθανό  να παρασυρθεί από διατροφικούς πειρασμούς. Το Βήμα αυτό ενισχύει επίσης την ήπια κέτωση, που μεταφράζεται σε απώλεια μόνο λίπους κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους, σε αντίθεση με άλλες δίαιτες όπου, μαζί με λίπος, χάνεται επίσης μυϊκή και οστική μάζα.

Γενικότερα, τα παχύσαρκα άτομα με κοιλιακή παχυσαρκία, που σημαίνει ότι τα όργανα τους καλύπτονται από λίπος, έχουν αυξημένο ρίσκο να  προσβληθεί ο οργανισμός τους από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες  όπως ο διαβήτης τύπου II. Χάνοντας βάρος και μειώνοντας το λίπος γύρω από την κοιλιά, όχι μόνο μειώνουν αυτό το ρίσκο, αλλά η υγεία τους αποκαθίσταται. Συνεπώς,  οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου II  μπορούν ακόμα και ανατρέψουν την κατάσταση τους.

Αυτό είναι μια πολύ κοινή μέθοδος όταν τα διαβητικά-παχύσαρκα άτομα δεν θέλουν να παίρνουν φάρμακα για να ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα τους. Όταν πετύχουν τον στόχο απώλειας βάρους με την Cambridge Weight Plan, οι Σύμβουλοί τους, τους εκπαιδεύουν πώς να τρώνε υγιεινά καταναλώνοντας τις σωστές μερίδες, και έτσι αποφεύγεται μακροχρόνια  το ρίσκο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου II ξανά.

Χιλιάδες διαβητικοί τύπου ΙΙ ασθενείς ανά το παγκόσμιο, έχουν επωφεληθεί και έχουν βρει στα προγράμματα της  Cambridge Weight Plan  τη λύση για την απώλεια βάρους τους και την αποκατάσταση της υγείας τους.

Για να χάσετε τα περιττά σας κιλά, αλλά και να αλλάξετε τρόπο σκέψης σχετικά με τη διατροφή, πατήστε εδώ.

Tags Cambridge Weight plan, Δίαιτα, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1411 s (251 Queries.) // Parse time: 0.5161 s // Total time: 2.6572 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X