Η ‘’Θερμοκοιτίδα αγάπης’’ τιμά τον παιδίατρο δρα. Ανδρέα Χαζτηδημητρίου


Η ‘’Θερμοκοιτίδα αγάπης’’ τιμά τον παιδίατρο δρα. Ανδρέα Χαζτηδημητρίου

Μια ολόκληρη ζωή δοσμένη στα νεογνά 

Η Κύπρος κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στις πρόωρες γεννήσεις και γι' αυτό το λόγο ο Σύνδεσμος Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν του παιδιάτρου δρα. Ανδρέα Χατζηδημητρίου. Ο δρας Ανδρέας Χατζηδημητρίου είναι ιδρυτής και διετέλεσε διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακαρείου Νοσοκομείου από το 1985 έως και το 2013.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Απόστολος Παπαγεωργίου, καθηγητής παιδιατρικής, μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill Μόντρεαλ του Καναδά και Διευθυντής Παιδιατρικής και Νεογνολογικής Κλινικής στο Εβραικό Νοσοκομείο Μόντρεαλ του Καναδά, με κύριο θέμα την ‘’Διαχρονική αντιμετώπιση της πρωορότητας".

Ο Σύνδεσμος Φίλων Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Κύπρου, «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», είναι μια μη-κυβερνητική εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2011 με κύριο στόχο: (α) την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προωρότητα και τις άλλες αιτίες που επιβάλλουν τη νοσηλεία ενός νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και (β) τη στήριξη των νεογνών, των γονέων τους και του προσωπικού της Μονάδας στον καθημερινό αγώνα τους.

Η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων γονέων από όλη την Ευρώπη που δρουν συντονισμένα σε συνεργασία με το EFCNI, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (European Foundation for the Care of Newborn Infants), και διεκδικούν από την Ευρωπαική Ένωση τη θέσπιση ενιαίων εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών με τις οποίες να διασφαλίζεται η παροχή κατάλληλης φροντίδας σε όλες τις εγκύους, όλα τα νεογνά και όλα τα πρόωρα βρέφη.

Tags ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΠΡΟΩΡΑ ΜΩΡΑ, τοκετός, γεννηση, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1420 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4618 s // Total time: 2.6038 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X