Το μυστικό για να μην αποκτήσετε ραγάδες στην εγκυμοσύνη


Το μυστικό για να μην αποκτήσετε ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Μια μητέρα αποκαλύπτει το μυστικό για να μην αποκτήσουμε ποτέ ραγάδες...

Μέχρι τότε ήταν όλα άγνωστα. Ακόμη και η ιδέα ότι θα γινόμουν μαμά έμοιαζε όνειρο. Άκουγα όλα όσα μου έλεγε ο γιατρός μου και ακολουθούσα κατά γράμμα τις συμβουλές του. Αυτό που μου έκανε εντύπωσή ήταν πώς στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης μου, μου πρότεινε να αγοράσω κάποια κρέμα από το φαρμακείο ώστε να ενυδατώνω την κοιλιά και το στήθος μου τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.

Τότε ήταν και η μέρα που έμαθα για τις περιβόητες «ραγάδες». Μέχρι πριν δεν είχα άγχος. Για την αλήθεια δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αποκτήσω ραγάδες αλλά ο γιατρός μου, μου ζήτησε να βάζω κρέμα έστω και προληπτικά.

Η κοιλιά μου μεγάλωνε και εγώ έβαζα σχολαστικά κρέμα τόσο στην κοιλιά όσο και το στήθος. Μάλιστα έβαζα περισσότερες από 4 φορές τη μέρα και πάντα μετά από κάθε ντους. Αυτό ήταν και το μυστικό που δεν απέκτησα ούτε μία ραγάδα.

Η κοιλιά μου και το στήθος μου ήταν πάντα ενυδατωμένα, και κάθε φορά που ένιωθα φαγούρα ή που ένιωθα την κοιλιά μου να «τσιτώνει» έβαζα κρέμα. Έτσι προτείνω και σε εσάς, εγκυούλες μανούλες που διαβάζετε τώρα το άρθρο μου, να βάζετε κρέμα (ρωτήστε τον γιατρό σας ποια) 4-6 φορές τη μέρα. Πάντα να ενυδατώνετε την κοιλιά σας και το στήθος σας. Μην το αμελείτε ούτε μία μέρα. Η κοιλιά μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Και όσο μεγαλώνει «τσιτώνει» δηλαδή τραβά το δέρμα. Όσο τραβά το δέρμα αυτό «ξεχειλώνει». Αν δεν είναι ενυδατωμένο ώστε να έχει ελαστικότητα θα τραυματιστεί και θα δημιουργήσει ραγάδες. Αν όμως κρατάτε ενυδατωμένη την κοιλιά και το στήθος σας δεν θα αποκτήσετε ποτέ ραγάδες.
Έτσι λοιπόν όσο πιο πολύ κρεμούλα βάζετε, τόσες πιθανότητες έχετε και να μην αποκτήσετε ραγάδες.

Tags εγκυμοσύνη, κοιλια, ραγάδες, μυστικο, στηθος, Κρεμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0501 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6126 s // Total time: 3.6627 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X