7 λόγοι που πρέπει να καλέσεις τον παιδίατρο


7 λόγοι που πρέπει να καλέσεις τον παιδίατρο

Οι στιγμές που χρειάζεσαι σίγουρα τη βοήθεια ενός παιδίατρου 

1. ΠΥΡΕΤΟΣ
Ο πυρετός πάνω απο 38οC είναι μόνο ενα σύμπτωμα που δείχνει ότι κάποιο μικρόβιο έχει μπει στο σώμα του παιδιού. Πού όμως οφείλεται η αύξηση της θερμοκρασίας ;Ποιο σημείο του σώματος πάσχει; Είναι μια ίωση, είναι ουρολοίμωξη, είναι κόκκινος ο λαιμός, είναι η αρχή μιας άλλης αρρώστιας; ΜΟΝΟ αν το εξετάσει ο παιδίατρος μπορεί να εκτιμήσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Επίσης όσο πιο μικρό ειναι το παιδί τόσο πιο επείγον θεωρείται το περιστατικό και γενικώς ένα βρέφος κάτω από τον χρόνο με πυρετό το πιθανότερο ειναι να χρειαστεί εξετάσεις αίματος, ούρων και ίσως εισαγωγή σε νοσοκομείο.

2. ΕΞΑΝΘΗΜΑ
Όταν στο σώμα του παιδιού εμφανιστούν κοκκινίλες μπορεί να είναι κάτι απλό αλλά μπορεί να είναι η έναρξη κάποιας αρρώστιας ειδικότερα αν συνοδεύεται με πυρετό. Είναι τσιμπήματα απο έντομα, είναι αλλεργία σε κάτι που έφαγε ή ήρθε σε επαφή με το σώμα του, είναι ίωση, είναι μυκητιάσεις και πολλές άλλες νοσολογικές καταστάσεις που μόνο αν το δει το μάτι του παιδιάτρου και εξετάσει και τα αλλά συστήματα του οργανισμού μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα και όχι μέσω διάγνωσης από το τηλέφωνο.

3. ΕΜΕΤΟΙ
Ο εμετός είναι η βίαιη εξαγωγή του περιεχομένου του στομαχιού και μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη, αλλεργία, δυσανεξία κλπ. Ο φόβος είναι ότι το παιδί μπορεί  εύκολα να αφυδατωθεί και να χρειαστεί χορήγηση υγρών ενδοφλέβια σε νοσοκομείο! Γι' αυτό μετά τις πρώτες οδηγείς απο το τηλέφωνο θα ΠΡΕΠΕΙ να εξετασθεί για να εκτιμηθεί αν εχει αφυδατωθεί και σε ποιο βαθμό.

4. ΔΙΑΡΡΟΙΑ
Εξίσου σοβαρή για κίνδυνο αφυδάτωσης είναι και η διάρροια και εξαρτάται απο τον αριθμό των κενώσεων μέσα σε ενα 24ωρο, την υφή τους και την ποσότητα της κάθε κένωση καθώς επίσης αν υπάρχει πρόσμιξη αίματος.

5. ΑΝΟΡΕΞΙΑ
Θεωρείται πιο σοβαρή και από τον πυρετό αν το παιδί δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα! Μπορεί να ειναι ένδειξη σοβαρής λοίμωξης!

6. ΥΠΝΗΛΙΑ
Αν το παιδί θέλει να κοιμάται συνέχεια μπορεί να είναι ένδειξη λοίμωξης, αφυδάτωσης, διαταραχής του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως για παράδειγμα κάκωση του κεφαλιού απο χτύπημα ή πτώση κλπ.

7. ΚΛΑΜΑ ΑΔΙΑΚΟΠΟ Ή ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΤΗΤΑ
Τα παιδιά που κλαίνε σημαίνει ότι κάτι τα ενοχλεί και ΠΡΕΠΕΙ να το διερευνήσουμε. Μπορεί να είναι  ωτίτιδα, ουρολοίμωξη, κυστίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, κάκωση του κεντρικού νευρικού συστήματος και πολλά άλλα που μόνο με μια ΕΞΕΤΑΣΗ μπορούν να αξιολογηθούν!

Tags ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, παιδι, πυρετος, ΕΜΕΤΟΣ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4000 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4743 s // Total time: 2.8742 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X