5 βασικά βήματα για να μην παχύνεις


5 βασικά βήματα για να μην παχύνεις

Δες τα πράγματα ρεαλιστικά
Μπορεί αυτή τη στιγμή να νιώθεις τόσο φουσκωμένη που νομίζεις ότι έχεις πάρει τρία κιλά, όμως δεν είναι έτσι. Για να πάρεις ένα κιλό χρειάζεται να καταναλώσεις 3.500 έξτρα θερμίδες, που σημαίνει ότι αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί μόνο εάν είχες φάει έξι κομμάτια γλυκό και οχτώ ποτήρια κρασί!

Πιες πολύ νερό
Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση γι’ αυτό πρέπει να πιεις πολύ νερό –τουλάχιστον δέκα ποτήρια- μέσα στην ημέρα. Το νερό θα βοηθήσει επίσης να απομακρυνθεί όση ποσότητα νατρίου έχει παραμείνει στον οργανισμό σου και σου προκαλεί κατακράτηση υγρών και αίσθηση πρηξίματος.

Φάε ένα ισορροπημένο γεύμα
Αν αποφασίσεις να μείνεις εντελώς νηστική, προκειμένου να ισοφαρίσεις τη χθεσινή κραιπάλη, θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Με τον τρόπο αυτό ο μεταβολισμός σου θα γίνει πιο αργός και αυξάνονται οι πιθανότητες κάποια στιγμή να πεινάσεις τόσο που δεν θα σε νοιάζει πια αν (ξανα)φας πολύ. Φτιάξε ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα (π.χ. ψάρι ή κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα) και απόφυγε να φας κάτι πρόχειρο ή να παραγγείλεις απ’ έξω.

Εξασφάλισε τις απαραίτητες φυτικές ίνες
Συχνά, όταν συμβεί να το παρακάνουμε με το φαγητό για μια ή δύο μέρες, επηρεάζεται η λειτουργία της πέψης, με αποτέλεσμα να νιώθουμε φούσκωμα ή να έχουμε δυσκοιλιότητα. Όπως αναφέρει το govastileto.gr για να το προλάβεις ή να το αντιμετωπίσεις, φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης.

Μην κάθεσαι, κινήσου
Νιώθεις ότι ο μόνος τρόπος να συνέλθεις από το χτεσινό πάρτι είναι να αράξεις όλη μέρα στον καναπέ. Κι όμως, θα νιώσεις πολύ καλύτερα εάν γυμναστείς λίγο. Τρέξε μερικά λεπτά στο διάδρομο ή άφησε το αυτοκίνητο στο γκαράζ και πήγαινε περπατώντας να κάνεις τις δουλειές σου. Θα νιώσεις αναζωογονημένη και θα κάψεις τις έξτρα θερμίδες που πήρες.

Tags γλυκα, τρωω, νερο, γεύμα, ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, ΝΗΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9090 s (228 Queries.) // Parse time: 2.2414 s // Total time: 5.1504 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X