Σ' αρέσει το μαύρο; Τι αποκαλύπτει για το χαρακτήρα σου


Σ

Στη ψυχολογία αυτό το χρώμα παρέχει προστασία από τα έντονα συναισθήματα. Δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα σε αυτό μου νιώθουμε και τον εξωτερικό κόσμο, προσφέροντας μια άνεση γιατί κρύβει τα τρωτά μας σημεία, τις ανασφάλειες και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Το μαύρο απορροφά όλα τα χρώματα και διώχνει το φως μακριά. Πολλοί το χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή για να κρύψουν κάτι από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κάποιοι θα φορέσουν μαύρα ρούχα για να κρύψουν το βάρος τους ή για να μην αποκαλύψουν τους φόβους και τις ανασφάλειες τους.
Επίσης, το μαύρο χρώμα συνήθως αποτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να εκπέμψει δύναμη και υπεροχή. Αν για παράδειγμα ένας πωλητής φοράει μαύρα ρούχα, μπορεί να κάνει πολλές πωλήσεις, όμως θα δημιουργήσει και συναισθήματα φόβου. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το μαύρο χρώμα είναι σοβαροί, έχουν αυτοέλεγχο, ισχυρή βούληση και είναι αρκετά πειθαρχημένοι.

Επιπλέον, το μαύρο χρώμα συχνά θεωρείται ως ένα χρώμα της κομψότητας, γι αυτό και όλοι οι στιλίστες συμβουλεύουν να έχουν οι γυναίκες ένα μαύρο φόρεμα στην γκαρνταρόμπα τους και οι άντρες μια μαύρη γραβάτα. Οι πετυχημένες και εύπορες γυναίκες επιλέγουν το μαύρο χρώμα, καθώς είναι συνυφασμένο με τη δυναμικότητα και την κομψότητα.
Οι έφηβοι έχουν συνήθως την ανάγκη να φορούν μαύρα ρούχα κατά το στάδιο της μετάβασης από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας στην πολυπλοκότητα της ενήλικης ζωής. Για τους έφηβους αυτό το χρώμα σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας άλλης. Ενώ ταυτόχρονα, όπως λέει το jenny.gr τους επιτρέπει να κρύβουν τα συναισθήματα τους, μέχρι να ανακαλύψουν την ταυτότητα τους. Είναι σημαντικό για έναν έφηβο να περάσει από αυτό το στάδιο, ώστε να ηρεμίσει όταν ενηλικιωθεί.

Από την άλλη μεριά, όσοι χρησιμοποιούν το μαύρο χρώμα σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να τους προκαλέσει κατάθλιψη και εναλλαγές στη διάθεση, δημιουργώντας ένα αρνητικό περιβάλλον. Το πολύ μαύρο χρώμα, μπορεί να δημιουργήσει φόβο για το μέλλον και να φέρει στην επιφάνεια τις αρνητικές πτυχές της ζωής μας.
Τέλος, παρόλο που η χρωματική αντίληψη είναι υποκειμενική, η επίδραση των χρωμάτων είναι αποδεκτή. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα επικαλούμενα «ζεστά χρώματα» και «ψυχρά χρώματα», τα οποία μπορούν να προκαλέσουν θετικά συναισθήματα, όπως άνεση και ζεστασιά αλλά και αρνητικά συναισθήματα, όπως φόβο και θυμό.

Tags ψυχολογια, ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ, συναισθήματα, κοσμος, ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ, ΑΝΕΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2235 s (252 Queries.) // Parse time: 0.6221 s // Total time: 2.8457 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X