Ξεγέλασαν το Ταμείο του ΣΥΛ αποσπώντας 4 χιλιάδες ευρώ


Ξεγέλασαν το Ταμείο του ΣΥΛ αποσπώντας 4 χιλιάδες ευρώ

Υπάλληλος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας φέρεται να απέσπασε, με τη συνεργασία φαρμακοποιού, ποσό άνω των 4 χιλιάδων ευρώ,  από το Ταμείο του ΣΥΛ, παρουσιάζοντας πλαστογραφημένες συνταγές για φάρμακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις 9 το πρωί μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 45 χρόνων αντίστοιχα, από τη Λάρνακα, για διερευνώμενη εναντίον τους υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στα μέσα Δεκεμβρίου 2015, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τον προϊστάμενο των οικονομικών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, ότι μετά από έλεγχο που έκανε σχετικά με τα ιατρικά παραπεμπτικά επισκέψεων του 39χρονου υπαλλήλου της εταιρείας, διαπιστώθηκε μεγάλη αύξηση υπόπτων παραπεμπτικών σε γιατρούς στη Λάρνακα.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο που έκανε ο προϊστάμενος των οικονομικών του ΣΥΛ, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος υπάλληλος εξασφάλισε πληρωμές από τη συντεχνία ΣΕΚ, καταθέτοντας ιατρικές συνταγές οι οποίες ήταν πιστά αντίγραφα προηγούμενων συνταγών που έλαβε από συγκεκριμένους γιατρούς στη Λάρνακα, καθώς και αποδείξεις από το φαρμακείο του 45χρονου.

Συνολικά εντοπίστηκαν 51 παραποιημένες συνταγές εκδομένες από 4 διαφορετικούς γιατρούς στη Λάρνακα. Εναντίον των δύο ανδρών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας της οικίας και του οχήματος του 39χρονου και ένταλμα έρευνας του φαρμακείου του 45χρονου.

Ο 39χρονος συνελήφθηκε χθες το πρωί και από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του φέρεται να εντοπίστηκε αριθμός φαρμάκων.

Ο 45χρονος συνελήφθηκε επίσης χθες το πρωί στο φαρμακείο του στο οποίο διεξήχθηκε έρευνα όπου φέρεται να εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός πλαστογραφημένων συνταγών και ο σκληρός δίσκος του λογισμικού προγράμματος του φαρμακείου του.

Ανακρινόμενος ο 39χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση και φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε 51 ιατρικές συνταγές 4 συγκεκριμένων γιατρών και ακολούθως με τη βοήθεια του φαρμακοποιού κατάφερε να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 4,415 ευρώ από τα Ταμεία του ΣΥΛ μέσω της ΣΕΚ.

Ανακρινόμενος ο φαρμακοποιός προέβη σε θεληματική κατάθεση και φέρεται παραδέχθηκε ότι εν γνώσει του παραλάμβανε τις πλαστογραφημένες συνταγές από τον 39χρονο και εξέδιδε αποδείξεις χωρίς όμως να παραλαμβάνει τα φάρμακα τα οποία αναγράφονταν σ’ αυτές.

Οι δύο συνελήφθηκαν ως ύποπτοι για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Tags κυπρος, αστυνομία, ΤΑΜΕΙΟ, σύλληψη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2022 s (230 Queries.) // Parse time: 1.6715 s // Total time: 3.8738 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X