Γιατί δεν πρέπει να ποστάρεις φωτογραφίες των παιδιών στα social media


Γιατί δεν πρέπει να ποστάρεις φωτογραφίες των παιδιών στα social media

Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί.  

« Ο κάθε ένας από εμάς, αναμφίβολα είναι ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ως γονείς όμως πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το φαινόμενο της ανάρτησης φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών μας στο διαδίκτυο.
Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία» τονίζεται στην ανακοίνωση. « Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του. Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Tags αστυνομία, παιδια, διαδικτυο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7448 s (280 Queries.) // Parse time: 0.3854 s // Total time: 3.1302 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X