Η "καυτή" επιστολή Κυπρίων φοιτητών στο ΗΒ προς Λακκοτρύπη


Η "καυτή" επιστολή Κυπρίων φοιτητών στο ΗΒ προς Λακκοτρύπη

Για ακόμη μια φορά, καταγγέλεται το θέμα διαφημιστικής καμπάνιας των κατεχομένων στους δρόμους της Αγγλίας. Το SigmaLive, λαμβάνει συχνά καταγγελίες από Κύπριους που διαμένουν ή επισκέπτονται το ΗΒ για τις διαφημίσεις των κατεχομένων ως εκλυστικό προορισμό, σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου.

Σήμερα, κοινοποιούμε επιστολή Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη με τίτλο "Παραπληροφόρηση εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Η.Β"

Οι φοιτητές ήδη όπως ενημερώνουν τον Υπουργό, έχουν προβεί σε διαβήματα για την αφαίρεση των διαφημίσεων και τον καλούν να συμβάλει στην προσπάθεια για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Κύπρου.

Η επιστολή

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Κατά τους τελευταίους μήνες υπέπεσε στην αντίληψή μας μια διαφημιστική εκστρατεία η οποία προβάλλει τις κατεχόμενες περιοχές μας ως τουριστικό προορισμό. Η εκστρατεία με τίτλο “Visit North Cyprus” λαμβάνει χώρα σε κεντρικά σημεία του Μετρό της Αγγλικής πρωτεύουσας, σε κεντρικές αρτηρίες του Λονδίνου καθώς και στα γνωστά τουριστικά «κόκκινα λεωφορεία». Όπως αντιλαμβάνεστε η διαφήμιση εκτίθεται σε χώρους όπου καθημερινά κυκλοφορούν εκατομμύρια Βρετανοί και άλλοι ανυποψίαστοι πολίτες με κίνδυνο πολλοί από αυτούς λόγω άγνοιας να πέσουν θύματα της παραπλανητικής διαφήμισης.

Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ην. Βασιλείου, σε συνεννόηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου, το Lobby for Cyprus και άλλους φοιτητικούς και μη φορείς ξεκίνησε μια εκστρατεία με στόχο την αφαίρεση των διαφημίσεων αυτών. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας αποστείλαμε διάφορες επιστολές στην αρμόδια αρχή διαφημίσεων (Advertising Standards Authority), ζητώντας την αφαίρεσή τους. Η αρμόδια αρχή απέρριψε το αίτημά μας και αυτό μας ανάγκασε να εφεσιβάλουμε την απόφαση που πάρθηκε.

Θεωρούμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, και δη το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, οφείλει να λάβει ορισμένα μέτρα για να σταματήσει και να αντισταθμίσει την παραπλανητική πολιτική που ακολουθεί το ψευδοκράτος. Η στοχοποίηση πολιτών από το Η.Β έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό του τόπου μας ο οποίος αποτελεί έναν από τους κινητήριους μοχλούς της οικονομίας μας και τον οποίο πρέπει να προστατέψουμε.

Σε συνάρτηση με τα πιο πάνω σας υποβάλλουμε ορισμένες εισηγήσεις οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλουν ως προς την επίλυση τους προβλήματος.

1) Αποστολή επίσημης επιστολής:

Θεωρούμε πως πρέπει να σταλεί κοινή επιστολή από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Η επιστολή θα δράσει ως μοχλός πίεσης ως προς την έφεση την οποία υποβάλαμε πρόσφατα και θα βάλει τις αρμόδιες αγγλικές αρχές σε δεύτερες σκέψεις σε περίπτωση που το ψευδοκράτος επιχειρήσει να ανανεώσει τη διαφημιστική καμπάνια δεδομένης και της μαζικής αντίδρασης των Κυπρίων του ΗΒ αλλά και της Κυπριακής Κυβέρνησης.

2) Διαφημιστική εκστρατεία με στόχο την προώθηση του τουρισμού:

Ως φοιτητές, μελλοντικοί πολίτες αλλά και Κύπριοι οι οποίοι ζούμε μακριά από την Κύπρο, μας λυπεί όταν σε σημεία του κεντρικού Λονδίνου αντικρίζουμε διαφημίσεις της κατεχόμενης γης μας. Θεωρούμε ανεπαρκείς τις προσπάθειες του ΚΟΤ για προώθηση του τουρισμού μας. Είμαστε της άποψης ότι υπάρχει η δυνατότητα, μέσω των κονδυλίων που διατίθενται, για τη διενέργεια διαφημιστικής καμπάνιας στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες πόλεις ανάλογου μεγέθους. Αναλογιζόμενοι τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομία του τόπου μας θεωρούμε ότι ο ΚΟΤ πρέπει να γίνει πιο δραστήριος αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί. 

3) Προώθηση του εθνικού μας προβλήματος:

Οι κυπριακές αρχές να δουν πιο ζεστά το θέμα διεθνοποίησης του κυπριακού προβλήματος. Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δικαίωμα επί ολόκληρης της νήσου και ότι το νότιο κομμάτι του νησιού ελέγχεται παράνομα από το ψευδοκράτος το οποίο ίδρυσε η Τουρκία 9 χρόνια μετά τη βάρβαρη εισβολή του 1974. Ως φοιτητές σε μια ξένη μεν, ευρωπαϊκή δε χώρα θεωρούμε απαράδεκτο η πλειοψηφία των πολιτών να αγνοεί την κατάσταση που βρίσκεται το νησί μας. Καλούμε την Κυπριακή Δημοκρατία να προωθήσει το εθνικό μας πρόβλημα δια την ιδιότητά της ως κράτος-μέλος της ΕΕ. Πρέπει να γνωστοποιήσουμε την παράνομη κατοχή της μισής μας πατρίδας σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες και όχι να περιοριστούμε σε δηλώσεις που χάνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του ευρωκοινοβουλίου.

Αναμένουμε όπως εξετάσετε τις πιο πάνω εισηγήσεις μας και σε συνδυασμό με δικές σας ενέργειες θα ηγηθείτε επί του θέματος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμβάλετε ουσιαστικά σε αυτή τη μαζική προσπάθεια που καταβάλλουν από κοινού οι Κύπριοι του Η.Β και θα σταθείτε δίπλα μας για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Κύπρου μας.

Με εκτίμηση, Εκ του Διοικητική Συμβουλίου, Νικόλας Παναγιώτου, Πρόεδρος Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Ην. Βασιλείου.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι το ψευδοκράτος έχει υπολογίσει πως το 2016 θα αποτελέσει έτος σημαντικών εσόδων από τον τουρισμό, τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ, με τη βρετανική να είναι από τις σημαντικότερες αγορές για τα κατεχόμενα.

Tags ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ, φοιτητες, επιστολη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6321 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3299 s // Total time: 2.9621 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X