Όσοι δουλεύουν από το σπίτι είναι πιο ευτυχισμένοι!


Όσοι δουλεύουν από το σπίτι είναι πιο ευτυχισμένοι!

Τι αποκαλύπτει νέα σχετική έρευνα;

Αν έχεις έστω και μία φορά στη ζωή σου δουλέψει από το σπίτι σε μόνιμη βάση, θα ξέρεις ήδη ότι μια τέτοια κατάσταση έχει κάποια μειονεκτήματα (όπως το γεγονός ότι δεν αλλάζεις περιβάλλον), αλλά και ΠΟΛΛΑ πλεονεκτήματα (όπως το να κάθεσαι με τις πυτζάμες σου στον καναπέ σου και να πίνεις τον ζεστό καφέ σου ενώ δουλεύεις).

Και αυτά τα πλεονεκτήματα έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα: Σύμφωνα λοιπόν με την TINYpulse, οι άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι τους όχι μόνο νιώθουν παραγωγικοί και ότι εκτιμάται η δουλειά τους, αλλά η αίσθηση της ανεξαρτησίας και της ευελιξίας που τους προσφέρει αυτή η μορφή εργασίας τους κάνει πιο χαρούμενους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200.000 εργαζόμενοι, 509 από τους οποίους δεν δουλεύουν από το γραφείο, αλλά από τον προσωπικό τους χώρο. Οι ερωτήσεις μπορούσαν να απαντηθούν με αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 (με το 10 να αντιπροσωπεύει το «πάρα πολύ χαρούμενος"και το 1 το "πάρα πολύ δυσαρεστημένος").

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκαν, "Πόσο ευτυχισμένοι νιώθετε στη δουλειά σας;", όσοι δούλευαν από μακριά απάντησαν (κατά μέσο όρο) με 8, ενώ ο μέσος όρος των υπόλοιπων εργαζομένων ήταν 7,42. Παράλληλα, στην ερώτηση "Πόσο νιώθετε ότι εκτιμάται η δουλειά σας;" ο μέσος όρος των εργαζόμενων από το σπίτι ήταν 7,75, ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων ήταν 6,69.
Παρόλα αυτά, ο παράγοντας την κοινωνικοποίησης έπαιξε τον ρόλο του και στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους εργαζόμενους από το σπίτι να αναδεικνύουν την απομόνωση από τους συνεργάτες τους ως μειονέκτημα της εργασίας τους.

Πηγή: queen.gr

Tags δουλεια, ερευνα, Σπιτι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1128 s (249 Queries.) // Parse time: 1.0921 s // Total time: 4.2049 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X