Better Life: Μικρά μυστικά για να ελαττώσεις το στρες και να χαλαρώσεις στη στιγμή!


Better Life: Μικρά μυστικά για να ελαττώσεις το στρες και να χαλαρώσεις στη στιγμή!

Νιώθεις συνεχώς στρες και πίεση; Μάθε τα πολύτιμα μυστικά μας για να νιώσεις καλύτερα όπου κι αν βρίσκεσαι…

Το στρες είναι ο χειρότερος εχθρός μας! Ξέρω ότι θα μου πεις ότι είναι αναπόφευκτο να το ελέγξεις στην καθημερινότητα σου με παιδιά, οικογένεια, καριέρα και υποχρεώσεις…

Σκέψου όμως ότι το στρες και η πίεση δεν βοηθούν πουθενά και ότι το μόνο που κάνουν είναι να σε φθείρουν με το χειρότερο και πιο… ύπουλο τρόπο.

Κλέψε λοιπόν λίγα λεπτά από την καθημερινότητά σου κι ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να μειώσεις το έντονο στρες:

-Η στάση του μωρού:

Η στάση της γιόγκα που ηρεμεί την ψυχή και το σώμα σου. Γονάτισε στο πάτωμα και άσε το σώμα σου να πέσει μπροστά έτσι ώστε το κεφάλι σου να ακουμπάει σχεδόν το πάτωμα. Άπλωσε τα χέρια σου στο πάτωμα στο πλάι ώστε να ακουμπούν τα πέλματά σου και κάτσε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα. Σιγά σιγά θα νιώσεις τους ώμους σου και στη συνέχεια ολόκληρο το σώμα σου να χαλαρώνουν.

-Βρες ένα αντικείμενο που σου φέρνει ευχάριστες σκέψεις:

Είτε αυτό είναι μια φωτογραφία, είτε ένα αξεσουάρ, είτε ένα άρωμα… Βρες ένα αντικείμενο το οποίο όταν το κοιτάς, το ψηλαφίζεις ή το μυρίζεις έρχονται στο νου σου ευχάριστες σκέψεις και αναμνήσεις. Με τον καιρό κάθε φορά που θα το ακουμπάς οι σκέψεις αυτές θα επανέρχονται αυτόματα και θα διώχνουν το στρες και το άγχος της στιγμής.

-Κινήσου:

Σήκω από το γραφείο και βγες μέχρι το προαύλιο του γραφείου. Συγκεντρώσου στην αναπνοή σου και έλεγξε τις σκέψεις σου! Έτσι θα καταφέρεις να ηρεμίσεις και να ανασυγκροτηθείς στη στιγμή.

-Ανάπνευσε από το διάφραγμα:

Μάθε να αναπνέεις από το διάφραγμα για να ελέγξεις το άγχος σου, να βελτιώσεις τον ύπνο και γενικότερα το επίπεδο ζωής σου.

-Αιθέρια έλαια:

Έχε πάντοτε στην τσάντα σου αιθέρια έλαια με άρωμα λεμόνι και κάθε φορά που νιώθεις έντονη πίεση πάρε μια βαθιά εισπνοή! Το λεμόνι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες οι οποίες αυξάνουν την συγκέντρωση και μειώνουν την αίσθηση άγχους και κούρασης.

Κάνε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου και σιγά-σιγά θα δεις ότι θα νιώσεις πραγματικά καλύτερα και με τον καιρό θα αποβάλεις το έντονο στρες και άγχος.

Tags self, health, υγεια, stress


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7356 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3081 s // Total time: 3.0437 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X