4+1 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο


4+1 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο υπνοδωμάτιο

Διαβάστε αναλυτικά

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ ακόμα και εάν έχετε απομακρύνει από το υπνοδωμάτιο όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, τότε υπάρχει η πιθανότητα να έχετε κάποια άλλα πράγματα που εμποδίζουν την ύπνο σας. Μπορεί να φαίνονται χρήσιμα, όμως οι θέσεις τους δεν είναι στο υπνοδωμάτιο. Δείτε ποια είναι ώστε να τα απομακρύνετε.

Παλιά περιοδικά και βιβλία

Η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν κοιμηθείτε μπορεί να είναι χρήσιμη, ειδικά αν πάσχετε από αυπνία. Ωστόσο αν έχετε παλιά περιοδικά ή βιβλία στοιβαγμένα στο υπνοδωμάτιο, καλό είναι να τα πετάξετε ή να βάλετε στη βιβλιοθήκη. Όσο λιγότερη ακαταστασία επικρατεί τόσο καλύτερο ύπνο θα κάνετε.

Στρώμα

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου ισχυρίζεται ότι ένα φθαρμένο στρώμα μπορεί να σαμποτάρει τον ύπνο σας. Επενδύστε σε ένα στρώμα καλής ποιότητας ή προσπαθήστε να διατηρείτε σε καλή κατάσταση αυτό που έχετε. Θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά στην ποιότητα ύπνου.

Μαξιλάρι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αντικαταστήσατε το μαξιλάρι σας; Πριν 5 ή 10 χρόνια; Τα παλιά μαξιλάρια εμποδίζουν τον ύπνο και μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή πόνους στον αυχένα. Αν το μαξιλάρι σας το διπλώνετε στη μέση και δεν γυρνάει αμέσως στην κανονική του μορφή, τότε είναι καιρός να το αλλάξετε.

Βαριές κουβέρτες

Όταν κρυώνουμε τυλιγόμαστε με την κουβέρτα μας, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι εάν είναι πολύ βαριά μπορεί να εμποδίσει την ποιότητα του ύπνου μας. Και αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος μας, κοιμόμαστε λιγότερες ώρες.

Μακιγιάζ

Πολλές έχουν τη συνήθεια να διατηρούμε για αρκετό καιρό τα καλλυντικά μας, κυρίως όταν κάποιο είναι το αγαπημένο μας. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καλλυντικά έχουν ένα προσδόκιμο ζωής και εάν τα έχετε πολύ καιρό, μπορεί να αποκτήσουν επιβλαβή βακτήρια. Και εάν συνηθίζετε να τα αφήνετε στο υπνοδωμάτιο σας, τότε είναι ακόμα χειρότερο. Μήπως να κάνετε ένα ξεδιάλυμα;

Ενώ δεν υπάρχει λόγος να πετάξετε όλα τα παραπάνω στα σκουπίδια, η απομάκρυνση τους και μόνο από το υπνοδωμάτιο, θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας.

Πηγή: jenny.gr

Tags υπνοδωματιο, ύπνος, ΚΑΛΗ ΖΩΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7897 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2338 s // Total time: 3.0235 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X