6 πλεονεκτήματα του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό


6 πλεονεκτήματα του λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό

Διαβάστε αναλυτικά 

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει λεμόνι στην κουζίνα. Εκτός από την ωραία γεύση που προσθέτει στο φαγητό μας, το λεμόνι είναι ένα εσπεριδοειδές με ικανότητες που ίσως και να μην γνωρίζετε.

Μάθετε ποια είναι: 

1. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια στις μολύνσεις, τους ιούς και το κρύωμα.

2. Το λεμόνι καθαρίζει το έντερο αφού αυξάνει την περίσταλση του εντέρου, βοηθώντας την κίνηση του στην κανονική του λειτουργία. Αν έχετε σχετικό πρόβλημα μπορείτε να ρίξετε χυμό λεμονιού σε ζεστό νερό και πιείτε το νωρίς το πρωί.

3. Το κιτρικό οξύ του χυμού λεμόνι βοηθά στην διάλυση του χολόλιθου, των εναποθέσεων ασβεστίου και της πέτρας στα νεφρά.

4. Το λεμόνι βοηθά στην καλή αναπνοή, όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Για παράδειγμα, ο πρώτος άνδρας που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ, Edmund Hillary, σημείωνε ότι η επιτυχία του οφειλόταν στα λεμόνια.

5. Το λεμόνι αποτελεί το στοιχείο ρουτίνη, όπου βοηθά διαταραχές στην όραση όπως την διαβητική ρετινοπάθεια. 

6. Τα λεμόνια ανάμεσα στις 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις που περιέχουν βρίσκεται και η λεμονίνη. Η λεμονίνη είναι έλαιο που βοηθά στην καταπολέμηση ή στο σταμάτημα της μεγέθυνσης των καρκινικών όγκων στα ζώα και το φλαβονειδές γλυκοσίδη, που στάματά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

 

Tags υγεια, λεμόνι, TIPS, ΚΑΛΗ ΖΩΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5600 s (230 Queries.) // Parse time: 0.8987 s // Total time: 3.4587 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X