5+1 ταβέρνες που πρέπει να πας το 2017


5+1 ταβέρνες που πρέπει να πας το 2017

Αγαπημένα μαγαζιά, νόστιμα πιάτα, αυθεντική κουζίνα που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείς τη νέα χρονιά

Η ταβέρνα είναι ο αγαπημένος μας χώρος εστίασης στην Κύπρο υπάρχουν πολλές, γνωστές, άγνωστες και αγαπημένες. Θα τις βρεις στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε απομακρυσμένα χωριά, στα ορεινά ή λίγο έξω από τις πόλεις.

Τα πιάτα τους γνωστά και λατρεμένα. Μεζέδες κυπριακοί, κλασικοί, "πειραγμένοι" ενίοτε αλλά πάντοτε θα φύγεις περισσότερο από χορτάτος.

Τέτοιες ταβέρνες σου προτείνουμε να επισκεφτείς οπωσδήποτε το 2017 και δεν θα χάσεις.

Ταβέρνα Άγιος Επίκτητος
Αρμενοχώρι, Λεμεσός
Με την καλύτερη θέα!

Η φημισμένη ταβέρνα Άγιος Επίκτητος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που πήρε το όνομά της από το κατεχόμενο χωριό της Κερύνειας, απ’ όπου κατάγεται ο ιδιοκτήτης της. Σε ένα όμορφο περιβάλλον, μακριά από τη βαβούρα της πόλης και με θέα όλη τη Λεμεσό απολαμβάνεις παραδοσιακούς μεζέδες και νόστιμο, σπιτικό φαγητό. H σύζυγος του ιδιοκτήτη, Κωνσταντίνα Κλεάνθους καθημερινά ετοιμάζει μαγειρευτά φαγητά με φρέσκα, ντόπια υλικά. Όλα τα κρεατικά ψήνονται στη σχάρα από ξύλο κυπριακής τερατσιάς. Η φημισμένη τους λούντζα, το κρασάτο, το ταχίνι και το τζατζίκι είναι δικής τους παραγωγής. Στο μεζέ, για το τέλος σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις παϊδάκια αρνίσια ή κλέφτικο. Και τις Κυριακές, σου στρώνουν το κυριακάτικο τραπέζι με πλούσιους μεζέδες και σούβλα αρνί-κοτόπουλο. Μάθε, ακόμη, ότι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή παίζει ζωντανή μουσική, από τραπέζι σε τραπέζι, με τραγούδια δικής σου επιλογής.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ
Σίγουρα θα πας για τους αυθεντικούς παραδοσιακούς της μεζέδες, τα σπιτικά, μαγειρευτά φαγητά και τις λιχουδιές πάνω στα κάρβουνα, αλλά και για την εξαιρετική της τοποθεσία, ψηλά σε ένα λόφο, με θέα όλη τη Λεμεσό.

Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΤΟΥ
Δοκίμασε οπωσδήποτε τη σπιθκιάσιμη κρασάτη λούντζα που πρώτα τη βάζουν σε ξηρό κόκκινο κρασί για 6-7 ημέρες, μετά προσθέτουν ξηρό κόλιανδρο και την κρεμάνε στον ήλιο για 4-5 μέρες για να στεγνώσει. Φοβερά είναι και τα τηγανητά μανιταράκια με κρεμμύδια, ξίδι, πιπέρι και αλάτι και το φημισμένο κρασάτο, επίσης, δίκης τους παρασκευής, που το βάζουν σε ξηρό κρασί κόκκινο για 7-8 ημέρες και ψήνεται στα κάρβουνα.

(99346529) Αρμενοχώρι, Λεμεσός. Δ-Σ 19.00-23.00 & Κ 13.00-16.00. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags food news, φαγητο, ταβέρνα, εστιατόριο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4117 s (252 Queries.) // Parse time: 0.6337 s // Total time: 3.0454 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X