Αδυνατίστε με...το πιρούνι που δονείται


Αδυνατίστε με...το πιρούνι που δονείται

Ένα νέο gadget γίνεται ο προσωπικός μας διατροφολόγος και υπόσχεται να μας επαναφέρει στην τάξη κάθε φορά που το παρακάνουμε με το φαγητό.

Φαινομενικά δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά με απλά, χρηστικά πιρούνια με λαβή σε funky χρώματα. Ωστόσο, θα αντιληφθούμε την ιδιαιτερότητά τους τη στιγμή που θα καρφώσουμε σε αυτά μια ποσότητα από το αγαπημένο μας φαγητό. Ιδιαίτερα εάν είμαστε πεινασμένοι...
Ο λόγος για το «HAPIfork», που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών και τεχνολογίας στο Λας Βέγκας. Το νέο gadget έκλεψε τις εντυπώσεις και γλίτωσε τους ιδιοκτήτες του από τις περιττές... μπουκιές.
Για τι πράγμα μιλάμε όμως; Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πιρούνι. Κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε για να φάμε, αυτό καταγράφει τη συχνότητα και την ταχύτητα με την οποία μπαίνει στο στόμα μας και μετράει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μια μπουκιά στην άλλη. Εάν, λοιπόν, το παρακάνουμε, είτε στο ρυθμό που γευματίζουμε είτε στην ποσότητα, αυτό... δυσαρεστείται: αρχίζει να δονείται και με φωτάκια που ανάβουν μας επαναφέρει στην τάξη.
Η χρήση του όμως δεν εξαντλείται στην παραπάνω λειτουργία, αφού έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με smartphone (άλλωστε, προσφέρεται με το αντίστοιχο app). Έτσι, σημειώνονται οι επιδόσεις μας και πλέον μπορούμε να ξέρουμε τι ώρα ξεκινήσαμε το φαγητό μας και πότε το ολοκληρώσαμε, ποιος ήταν ο αριθμός των... πιρουνιών και ποια χρονική στιγμή αρχίσαμε το επόμενο γεύμα της ημέρας.
Το «HAPIfork», προϊόν επταετούς έρευνας, φέρει την υπογραφή του Γάλλου μηχανικού Ζακ Λεπίν και αποτελεί μέρος της συνεργασίας του με την εταιρεία HAPILABS. Ο δημιουργός του υποστηρίζει πως το έξυπνο πιρούνι θα μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε, αλλά και να αποφύγουμε τις ενοχλήσεις στο στομάχι, οι οποίες συχνά προκαλούνται όταν τρώμε πολύ βιαστικά. Info: Το καινούριο gadget θα διατεθεί αρχικά τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, ενώ οι... ανυπόμονοι μπορούν να κάνουν κράτηση εδώ

Tags Διατροφή, low cal, gadget


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7332 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4081 s // Total time: 3.1414 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X