5 σημάδια ότι η δουλειά σου βλάπτει την υγεία σου!


5 σημάδια ότι η δουλειά σου βλάπτει την υγεία σου!

Πως επηρεάζει τη ψυχική σου υγεία

Οι μετακινήσεις, τα αυταρχικά αφεντικά σε κάποιες περιπτώσεις, ενδεχομένως προκαλούν άγχος στον εργασιακό χώρο, το οποίο είναι αναπόφευκτο, ωστόσο, το να γνωρίζεις πώς να κάνεις τα πράγματα λίγο καλύτερα είναι το πρώτο βήμα για να γίνει πιο ευτυχισμένος/η. Πάμε να δούμε πιο κάτω ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ίσως βλάπτουν τη ψυχική σου υγεία στη δουλειά:

Όταν δουλεύεις υπερωρίες

Σύμφωνα με μια έκθεση από το OnePulse, πάνω από τα δύο τρίτα των εργαζομένων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται μια επιπλέον ημέρα (8,73 ώρες) κάθε εβδομάδα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν επισημάνει τους κινδύνους για την υγεία όσων εργάζονται πέρα από τις συμβατικές ώρες τους. Όταν εργάζονται περισσότερες ώρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, κατάθλιψη και ακόμα και τον αλκοολισμό. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι στην πραγματικότητα, μειώνει την παραγωγικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε φτωχότερη γνωστική απόδοση.

Δεν σηκώνεσαι ποτέ από το γραφείο σου

Είναι κοινή παραδοχή ότι η καθιστική ζωή μας κάνει κακό! Η παρατεταμένη καθιστική ζωή έχει συνδεθεί με σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, διαβήτη, παχυσαρκία, καρκίνο, και  κατάθλιψη, καθώς και προβλήματα στις αρθρώσεις. Σύμφωνα με μια πρόσφατη κυβερνητική έκθεση, μυοσκελετικές διαταραχές ήταν υπεύθυνες για το 40% του συνόλου των ημερών που χάνονται λόγω της εργασίας μας.

Είσαι συνεχώς στο πόδι

Σε αντίθεση με το προηγούμενο, οι δουλειές που απαιτούν από εσάς να είστε συνεχώς στο πόδι, επίσης, έρχονται με μια σειρά από προβλήματα. Οι μισοί από τους εργαζόμενους του κόσμου ξοδεύουν το 75% της ημέρας τους να στέκονται όρθιοι. Οι υπάλληλοι λιανικής πώλησης, εργαζόμενοι σε μπαρ / παμπ, υπηρεσίες τροφίμων και ακόμη και της υγειονομικής περίθαλψης έχουν πολύ λίγες ευκαιρίες να καθίσουν και να ξεκουράσουν το σώμα τους.

Έχετε μεγάλες μετακινήσεις

Για κάποιους ανθρώπους είναι αναπόφευκτο η δουλειά τους να είναι κοντά στο σπίτι τους. Ταξιδεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε μέρα μπορεί να έχει μια τρομερή επίδραση στη γενική υγεία μας. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι τα άτομα που μετακινούνται περισσότερο από μισή ώρα για να φτάσουν στη δουλειά τους υπάρχει ο κίνδυνος για υψηλότερα επίπεδα στρες και άγχος.

Ξενυχτάτε τα βράδια σκεπτόμενοι τη δουλειά

Δεν είναι μόνο ο ύπνος που επηρεάζει την εργασία σας, αλλά η δουλειά σας μπορεί επίσης να έχει μια τεράστια επίδραση στον ύπνο σας. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7-8 ώρες,  αλλά τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να επηρεάσουν τις συνήθειες ύπνου σας και να δυσχεραίνουν τη ψυχική και σωματική ευεξία σας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων, λοιμώξεων, ακόμη και καρκίνο.

Tags ερευνα,δουλεια,εργασία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9479 s (277 Queries.) // Parse time: 0.6878 s // Total time: 3.6357 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X