Ο άσχημος χωρισμός μας κάνει να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα!


Ο άσχημος χωρισμός μας κάνει να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα!

Η έρευνα που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν επικοινωνία μετά από τον χωρισμό είναι πολύ λιγότερες οι πιθανότητες να αρρωστήσουν αργότερα, σύμφωνα με μελέτη.

Αλλά εκείνοι των οποίων οι γονείς διέκοψαν κάθε επαφή είναι τρεις φορές πιο πιθανό να κρυολογήσουν μέσα στις δεκαετίες μετά τον χωρισμό των γονιών τους.

Οι Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι κατεστραμμένο από το άγχος μιας δυστυχούς διάσπασης της οικογένειας και αυτό μπορεί επίσης να εξηγεί τα αυξανόμενα ποσοστά άσθματος και καρδιακών παθήσεων που παρατηρούνται στα παιδιά διαζευγμένων γονέων.

Το ίδιο το διαζύγιο δεν κάνει καμιά διαφορά, καθώς η μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά των φιλικών διαχωρισμών δεν είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να κρυώσουν από εκείνα των οποίων οι γονείς είχαν μείνει μαζί.

Ο Δρ Michael Murphy, κύριος συγγραφέας της αμερικανικής μελέτης, από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στην Πενσυλβανία, δήλωσε: “Οι αγχωτικές εμπειρίες από την πρώιμη ζωή κάνουν κάτι στη φυσιολογία και τις φλεγμονώδεις διεργασίες που αυξάνουν τον κίνδυνο για φτωχότερη υγεία και χρόνιες ασθένειες”.

Tags κρυολόγημα, χωρισμος, παιδια, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6043 s (229 Queries.) // Parse time: 2.9814 s // Total time: 5.5857 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X