Γιώργος Αναγιωτός - Βαλεντίνα Νικολάου: "Θα παντρευτούμε κυπριακά και παραδοσιακά!"


Γιώργος Αναγιωτός - Βαλεντίνα Νικολάου: "Θα παντρευτούμε κυπριακά και παραδοσιακά!"

Όλες οι λεπτομέρειες

Λίγους μήνες μετά την πρόταση γάμου, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Αναγιωτός και η σύντροφος της ζωής του Βαλεντίνα Νικολάου φωτογραφίζονται μαζί για το πειορδικό "ΟΚ!" και μιλούν για τις ετοιμασίες του γάμου τους, τα όνειρά τους αλλά και για όλα όσα τους συνδέουν! Γνωρίστηκαν πριν από περίπου πέντε χρόνια μέσα από κοινή παρέα. Ο Γιώργος, τότε, ήταν στο ξεκίνημά του στην κυπριακή τηλεόραση και η Βαλεντίνα αρθρογραφούσε. Ως κλασικός άνδρας, όπως μας λέει, έκανε το πρώτο βήμα να την πλησιάσει και τους πήρε, όπως εξομολογούνται, μόλις δέκα δευτερόλεπτα, για να αντιληφθούν ότι ανάμεσά τους κάτι «τρέχει». Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της γνωριμίας τους αποφάσισαν να είναι μαζί και πλέον πιο ώριμοι από ποτέ, αποφάσισαν πρόσφατα να κάνουν το μεγάλο βήμα στη σχέση τους, ανεβαίνοντας το ερχόμενο καλοκαίρι τα σκαλιά της εκκλησίας.

Αν και μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο έχουμε ακόμη έναν χρόνο, εντούτοις, έχετε ξεκινήσει από τώρα τις προετοιμασίες;
Β.Ν: Μιας και ο γάμος μας θα είναι καθαρά παραδοσιακός κυπριακός, έτσι και οι προετοιμασίες είναι πάρα πολλές. Γι' αυτό έχουμε ξεκινήσει σιγά-σιγά τις προετοιμασίες, έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να τα προλάβουμε όλα.

Στην επιλογή σας να παντρευτείτε παραδοσιακά έπαιξε ρόλο και η σειρά εποχής, "Γαλάτεια", στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος ή ήταν κάτι που ανέκαθεν το θέλατε;
Β.Ν: Η ιδέα προϋπήρχε. Ακόμη και την πρώτη φορά που συζητήσαμε για το πώς φανταζόμαστε τον γάμο μας και οι δύο μας είπαμε πως θέλουμε αυτό το πράγμα.
Γ.Α.: Θέλαμε κάτι το διαφορετικό. Να ξεκινήσουμε με βιολιά και λαούτα και αυτό να συνεχιστεί μέχρι το τέλος, και όχι στη συνέχεια να πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο για δεξίωση, όπως συμβαίνει συνήθως. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε τον γάμο μας στο Κίτι.

Είστε παραδοσιακοί τύποι;
Β.Ν: Όχι, δεν θα το έλεγα. Θεωρώ, εντούτοις, ότι ο γάμος είναι μέρος της παράδοσής μας και γι' αυτό πρέπει να τηρούμε όλα τα ήθη και έθιμα που επιβάλλει ο κυπριακός γάμος.
Γ.Α.: Θεωρώ ότι οι παλιές γυναίκες, οι παραδοσιακές, ήταν αρκετά δυναμικές, εξαιτίας των δυσκολιών που βίωναν. Αυτόν τον δυναμισμό τον συναντώ και στη Βαλεντίνα και ασυναίσθητα, ίσως χωρίς να το καταλαβαίνει και η ίδια, μέσα της κρύβει μια παραδοσιακή γυναίκα.

Ήταν αυτό ένα στοιχείο που σε γοήτευσε επάνω της;
Γ.Α.: Μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες…
Β.Ν: Όλες; (γέλια)
Γ.Α.: Όχι, αγάπη μου, μόνο εσύ (γέλια). Το να έχεις δίπλα σου μια δυναμική γυναίκα είναι για εμένα πολύ σημαντικό.

Τι είναι αυτό που θαυμάζει ο ένας πάνω στον άλλον;
Β.Ν: Θαυμάζω τις γνώσεις του. Είναι ένας πολύ διαβασμένος άνθρωπος και πάντα μιλά μέχρι εκεί που γνωρίζει. Το άλλο που θαυμάζω επάνω του είναι ότι πάντα ζητάει την άποψή μου για κάτι που θα κάνει.
Γ.Α.: Η Βαλεντίνα είναι εδώ, για να με κρατάει πίσω σε επιπόλαιές μου αποφάσεις ή πράξεις. Είναι ένα στοιχείο που θαυμάζω πάνω της, γιατί εγώ λειτουργώ πιο πολύ με το συναίσθημα σε αντίθεση με τη Βαλεντίνα που είναι πιο πολύ της λογικής.

Και τι είναι αυτό που σας εκνευρίζει;
Β.Ν: Το ότι έχει ξεκινήσει και χάνει την ακοή του (γέλια).
Γ.Α.: Δεν είναι ότι χάνω την ακοή μου, είναι το ότι έχω πάρα πολλά πάνω στο κεφάλι μου και έχω έλλειψη συγκέντρωσης (γέλια).
Β.Ν: Πέραν της πλάκας, ένα στοιχείο που με εκνευρίζει πάνω του, είναι ότι έχει επιλεκτική μνήμη. Θυμάται μόνο όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά και όσα δεν τον ενδιαφέρουν τα διαγράφει από το μυαλό του. Είναι το μόνο που με ενοχλεί, γιατί κατά τα άλλα δεν έχει πολλά κουσούρια ως άνθρωπος.
Γ.Α.: Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι είναι ξεροκέφαλη. Μπορεί να ξέρω ένα πράγμα, να το έχω διασταυρώσει και να επιμένει στα δικά της. Με λίγα λόγια είναι αρκετά ισχυρογνώμων.

Αναμφισβήτητα, είστε ένα ωραίο ζευγάρι. Το φλερτ από τους γύρω σας πώς το αντιμετωπίζετε;
Β.Ν: Ο Γιώργος ανέκαθεν μου έλεγε ότι όλα εξαρτώνται από το τι δικαιώματα θα δώσεις. Το φλερτ θα σου έρθει, όταν εσύ δώσεις το δικαίωμα. Τα τελευταία χρόνια δεν με φλερτάρει κανείς, γιατί δεν δίνω δικαιώματα. Νιώθω τόσο πλήρης με τον Γιώργο, οπόταν ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, προφανώς και δεν το παίρνω χαμπάρι.
Γ.Α.: Το τι κάνεις εσύ είναι άλλο θέμα με το τι κάνει ο άλλος. Το να φλερτάρουν τη γυναίκα μου, αυτό πάει να πει πως είναι ωραία, οπόταν είναι θέμα της ίδιας το πώς θα αντιδράσει.

Βαλεντίνα, προσαρμόστηκες εύκολα στη ζωή και στους ρυθμούς του Γιώργου;
Ο πρώτος μου δισταγμός στο να κάνω μια σοβαρή σχέση με τον Γιώργο ήταν το επάγγελμά του, διότι δεν ήξερα αν μπορώ εγώ να αντεπεξέλθω στους ρυθμούς του και στη φύση της δουλειάς του. Οι δικοί μου άνθρωποι εξαρχής μου έδιναν συμβουλές, για να προσέχω, πιστεύοντας ότι ενδεχομένως να μην άντεχα. Όμως επειδή ζύγισα τα πράγματα και τον είδα πως λειτουργεί ως άνθρωπος, έτσι δεν με ενόχλησε ποτέ η δουλειά του και όλα τα συναφή.

Ξέρετε, στον κόσμο επικρατεί η άποψη ότι οι ηθοποιοί με την ίδια ευκολία που προσποιούνται στο γυαλί μπορούν να προσποιηθούν και στην προσωπική τους ζωή…
Γ.Α.: Εγώ διαφωνώ με αυτό που λένε όλοι. Επειδή ακριβώς μέσα από τη δουλειά σου ζεις όλα αυτά τα πράγματα, θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να προσποιηθείς, όταν κάνεις μια άλλη δουλειά παρά αυτήν του ηθοποιού. Είναι τόσο έντονη η δουλειά μας που φτάνεις σε ένα σημείο που το μόνο που θέλεις είναι να τελειώσεις, για να πας στο σπίτι σου. Έτσι το βλέπω εγώ.
Β.Ν: Ο Γιώργος ευτυχώς δεν είναι έτσι. Ο ίδιος είναι ένα ανοιχτό βιβλίο. Με το που θα γυρίσω πάνω του να τον δω, ξέρω ακριβώς τι σκέφτεται και τι θέλει να πει.
Από τις δημόσιες εμφανίσεις σας, φαίνεται πως είστε και οι δύο άτομα της παρέας, έτσι δεν είναι;
Γ.Α.: Οι περισσότεροί μας φίλοι είναι κοινοί. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν έχω ένα θέμα με τη Βαλεντίνα ή τσακωθούμε για κάτι, θα πάμε σε έναν κοινό μας φίλο να το μιλήσουμε, γιατί ξέρουμε ότι θα μας δώσει μια αντικειμενική άποψη.

Ως επί το πλείστον για ποιους λόγους τσακώνεστε;
Γ.Α.: Μπορεί για τον πιο ασήμαντο και χαζό λόγο.
Β.Ν: Βεβαίως, οι καβγάδες μας διαρκούν το πολύ πέντε λεπτά. Δεν είμαστε από τα ζευγάρια που θα τσακωθούμε, θα τσιρίζουμε και θα κρατάμε μούτρα ο ένας στον άλλον.

Μπορεί εσείς να βρήκατε το μυστικό της πετυχημένης σχέσης, εντούτοις, στις μέρες μας βλέπουμε ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να χωρίζουν. Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
Γ.Α.: Γιατί οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο επιφανειακοί. Ζούμε στην εποχή του «εγώ» και το μόνο που μας νοιάζει είναι αυτό. Πάψαμε να βλέπουμε το «εμείς» και αυτό είναι κάτι το οποίο μας έχει καταστρέψει. Είναι πολύ σημαντικό να παραδέχεσαι τα λάθη σου, να παραδειγματίζεσαι από αυτά, να ζητάς ένα συγγνώμη και να λες ένα σ' αγαπώ.
Β.Ν: Σε κάθε σχέση που έχουμε, είτε φιλική ή ερωτική, είναι πολύ σημαντικό να αποδεχόμαστε τον άλλον έτσι όπως είναι. Κι αυτό είναι μια απαίτηση που έχω από τους γύρω μου. Όπως αποδέχομαι και σέβομαι τον άλλον, αυτό θέλω να κάνει και ο άλλος για εμένα.

Ένα παιδί είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά σας;
Γ.Α.: Σε αυτά τα θέματα δεν βάζεις χρονοδιαγράμματα. Σίγουρα, όμως, ως παραδοσιακός άνδρας θα ήθελα το παιδί να έρθει μετά τον γάμο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κοινωνία μας, το μέλλον σάς προβληματίζει;
Γ.Α.: Μέχρι να κάνω την οικογένειά μου δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σε πρώτη φάση, όμως, με προβληματίζει έντονα όλο αυτό που συμβαίνει, με την ανεργία, την κρίση ηθών και αξιών και πολλά άλλα.

Επαγγελματικά, Γιώργο, σε συναντάμε στη «Γαλάτεια, όπου τώρα έχετε ξεκινήσει τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν, αλλά και στο θέατρο από τον Σεπτέμβριο. Μίλησέ μας λίγο γι' αυτά…
Είναι όλα πάρα πολύ όμορφα στα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν. Ως ομάδα, από πέρυσι, έχουμε δέσει και πιστεύω πως και τη νέα σεζόν ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο. Όσον αφορά στο θέατρο, ετοιμάζουμε μια μεγάλη παραγωγή και σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πόσο τιμητικό είναι για εσένα να αμείβεται η δουλειά που κάνεις είτε από τον κόσμο, είτε από βραβεύσεις διαφόρων πολιτιστικών φορέων;
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμένα είναι το χειροκρότημα στο τέλος μιας παράστασης. Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας ηθοποιός. Από εκεί και πέρα, ένα βραβείο σίγουρα σου δίνει μεγαλύτερη δύναμη, για να προχωρήσεις παρακάτω.

Βαλεντίνα, εσύ σκέφτεσαι να επιστρέψεις στα δημοσιογραφικά έδρανα; Και τι ήταν αυτό που σε έκανε να απέχεις;
Αυτό που με έκανε να απέχω ήταν δικά μου προσωπικά θέματα και ανασφάλειες. Τώρα πλέον μετά από χρόνια, νιώθω έτοιμη να επιστρέψω.

Εξ όσων γνωρίζω, όμως, ετοιμάζετε και κάτι κοινό. Θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας;
Β.Ν: Είμαστε στα σκαριά να ανοίξουμε ένα θεατρικό εργαστήρι στην Αραδίππου από τον Σεμπτέμβριο. Εγώ λόγω των σπουδών μου στο marketing θα βρίσκομαι σε αυτό το κομμάτι και ο Γιώργος στη διδασκαλία.

Κλείνοντας, πώς φαντάζεστε την κοινή σας ζωή μετά από δέκα χρόνια;
Γ.Α.: Προσωπικά δεν σκέφτομαι το μέλλον. Ζω το σήμερα και αφήνω τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους.
Β.Ν: Εγώ θα ήθελα να κάνω ένα μωρό, για να δω τον Γιώργο πώς είναι ως πατέρας. Δεν ονειρεύομαι τόσο εμένα μ' ένα παιδί στην αγκαλιά μου, όσο τον Γιώργο, γιατί ξέρω πόσο ευαίσθητος είναι ακόμη και με τα ζώα μας που έχουμε στο σπίτι. Νιώθω πως ένα μωρό θα τον έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο πάνω στη γη.               

Tags γιωργος αναγιωτος, Βαλεντίνα Νικολάου, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, Γαμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0111 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2333 s // Total time: 3.2444 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X