5 θετικές επιπτώσεις του χαμόγελου στην υγεία μας!


5 θετικές επιπτώσεις του χαμόγελου στην υγεία μας!

Διαβάστε αναλυτικά

Είναι ευρέως γνωστό πως το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ζεστοί και ευπρόσδεκτοι. Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα θετικά αποτελέσματα της υγείας που σχετίζονται με το χαμόγελο και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν.

Το χαμόγελο μειώνει το άγχος

Όταν ένα άτομο χαμογελά, επηρεάζει ορισμένους μυς του σώματος που σας κάνουν να αισθάνεστε ευτυχισμένοι. Η κίνηση των μυών στο πρόσωπό σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες οι οποίες προκαλούν ένα θετικό συναίσθημα. Αυτές οι ενδορφίνες μειώνουν τα επίπεδα άγχους, πράγμα που βελτιώνει τη διάθεσή σας.

Το χαμόγελο μειώνει τον πόνο

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ενδορφινών που δημιουργούνται από το χαμόγελο είναι ότι ενεργούν ως φυσιολογικοί δολοφόνοι του πόνου. Όταν οι ενδορφίνες απελευθερώνονται στο σώμα, αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς στον εγκέφαλο και μειώνουν την αντίληψη μας για τον πόνο - κάνοντας μας να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα.

Το χαμόγελο βοηθά την καρδιά

Η απελευθέρωση των ενδορφινών μέσω του χαμόγελου αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και άλλων καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το γέλιο και το χαμόγελο ενθαρρύνει επίσης την απελευθέρωση της σεροτονίνης. Όπως οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία ενός ατόμου.

Το χαμόγελο ενισχύει τη μακροζωία

Μπορεί επίσης να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια καλή διάθεση μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην υγεία ενός ατόμου, καθώς και το προσδόκιμο ζωής του.

Tags χαμογελο, υγεια, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8043 s (252 Queries.) // Parse time: 1.1974 s // Total time: 3.0017 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X