Με ποιον τρόπο η καθαριότητα του σπιτιού επηρεάζει την υγεία μας;


Με ποιον τρόπο η καθαριότητα του σπιτιού επηρεάζει την υγεία μας;

Κι όμως!

Μια νέα ευρωπαϊκή μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που εργάζονται ως καθαρίστριες ή που καθαρίζουν τακτικά το σπίτι τους χρησιμοποιώντας σπρέι καθαρισμού ή άλλα προϊόντα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλέσουν ζημιά στους πνεύμονες με την πάροδο του χρόνου, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν καθαρίζουν τόσο συχνά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν στη Νορβηγία υποστηρίζουν ότι η ταχύτερη μείωση της υγείας των πνευμόνων λόγω των καθαριστικών είναι συγκρίσιμη με το κάπνισμα 20 τσιγάρων την ημέρα. Οι επιστήμονες, όπως μεταδίδει το jennygr, ανέλυσαν τα δεδομένα από 6.235 γυναίκες. Τις ακολούθησαν για περισσότερα από 20 χρόνια και τις σύγκριναν με γυναίκες οι οποίες δεν καθαρίζανε τα σπίτια τους. Όταν έκαναν σπιρομέτρηση, μια μέθοδος εκτιμήσεως της συνολικής μηχανικής καταστάσεως των πνευμόνων, του θωρακικού τοιχώματος, και των αναπνευστικών μυών, μέσω μετρήσεως του εκπνεόμενου/εισπνεόμενου αέρα, βρήκαν ότι ο εμπνεόμενος όγκος αέρα μειώθηκε σε εκείνους που καθάριζαν τακτικά τα σπίτια τους ή σε γυναίκες που εργάζονταν ως καθαρίστριες. Ο εμπνεόμενος όγκος αέρα είναι ένα μέτρο της υγείας των πνευμόνων.

Επίσης οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το άσθμα ήταν πιο διαδεδομένο στις γυναίκες που καθάριζαν συχνά την οικία τους σε σύγκριση με εκείνες που δεν καθάριζαν καθόλου. Οι ειδικοί υποστήριξαν ότι η μείωση της υγείας των πνευμόνων μπορεί να οφείλεται στον ερεθισμό που προκαλούν οι περισσότερες χημικές ουσίες καθαρισμού στους αεραγωγούς, γεγονός που μπορεί μακροπρόθεσμα να βλάψει τους πνεύμονες.

Tags ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, Σπιτι, υγεια, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3152 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2348 s // Total time: 2.5500 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X