Η δίαιτα σε μεγάλο υψόμετρο έχει αποτελέσματα


Η δίαιτα σε μεγάλο υψόμετρο έχει αποτελέσματα

Θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά; Η ζωή σε μεγάλο υψόμετρο μπορεί να βοηθήσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που ανακάλυψε πως οι πολίτες των ΗΠΑ οι οποίοι ζουν σε μεγάλο υψόμετρο είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαροι από ότι εκείνοι που ζουν σε περιοχές κοντά στο επίπεδο της θάλασσας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε βάσει στοιχείων από 400.000 ανθρώπους που διαμένουν στο Κολοράντο. Τα στοιχεία απέδειξαν πως ο κίνδυνος παχυσαρκίας μειώνεται κάθε 201 μέτρα που αυξάνεται το υψόμετρο στο οποίο ζουν οι άνθρωποι. Οι ερευνητές εξήγησαν πως οι υψομετρικές διαφορές μπορεί να ευθύνονται για τις αλλαγές στις ορμόνες της όρεξης, ανάπτυξης, καθώς και στο πως οι θερμίδες καίγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Προκειμένου να εξετάσουν τις τάσεις παχυσαρκίας σε διαφορετικά υψόμετρα, οι ερευνητές συνδύασαν πληροφορίες από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης και μιας τηλεφωνικής έρευνας του 2011 που διεξήχθη σε πάνω από 422.000 Αμερικανούς. Οι ερευνητές εντόπισαν πληροφορίες για τους 236 ανθρώπους που ζούσαν στα υψηλότερα σημεία από τους συμμετέχοντες (περίπου 3.000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα) και ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι αυτοί έτειναν να καπνίζουν λιγότερο, να τρέφονται πιο υγιεινά και να γυμνάζονται περισσότερο.

Tags Δίαιτα, Διατροφή, βουνο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9555 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3597 s // Total time: 2.3152 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X