8 ασυνήθιστα γαμήλια έθιμα στον κόσμο


8 ασυνήθιστα γαμήλια έθιμα στον κόσμο

Kάποια ήθη και έθιμα που δεν βάζει ο νους μας και που είναι τελείως διαφορετικά από το δικό μας πνεύμα και τον τρόπο που επιλέγουμε για να τελέσουμε το μυστήριο. Γαμήλια έθιμα από 8 διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. 

ΚΙΝΑ


H φυλή Yugur στην Κίνα, έχουν σαν έθιμο ο γαμπρός να καρφώνει την νύφη 3 φορές -με τόξο και βέλος-  Στη συνέχεια ο γαμπρός σπάζει τα τόξα έτσι ώστε το ζευγάρι να μείνει για πάντα μαζί.

ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ


Στη Μαυριτανία, κορίτσια μεταξύ 5  μέχρι και 15 ετών πηγαίνουν σε κατασκήνωση, λεγόμενες  «Fat Farms» πριν το γάμο για να βάλουν κιλά. Λένε ότι, όταν η νύφη έχει λίγα παραπανίσια κιλά υποδουλώνει ότι ο άντρας είχε την οικονομική άνεση να την κρατήσει ικανοποιημένη.

ΣΚΟΤΙΑ


Στη Σκοτία οι φίλοι της νύφης, την μέρα του γάμου την εκπλήσσουν ρίχνοντας της πηγμένο γάλα, νεκρά ψάρια, αλλοιωμένα τρόφιμα, πίσσα και φτερά. Στη συνέχεια μετά από υπερκατανάλωση ποτού την δένουν γύρο από τον κορμό ενός  δέντρου και αν αντέξει μια ολόκληρη νύχτα λένε ότι μπορεί να αντέξει τον έγγαμο βίο.

ΚΟΡΕΑ


Στην Κορέα πριν την νύχτα του γάμου ο γαμπρός δοκιμάζει την αντοχή και τον χαρακτήρα του βάζοντας ένα ψάρι να δαγκώσει τα δάχτυλα των ποδιών του ή του χτυπάνε τα πόδια... τον κακομοίρη!

ΓΑΛΛΙΑ


Στη Γαλλία οι νιόπαντροι αναγκάζονται να πιουν σαμπάνια και σοκολάτα από την τουαλέτα για να έχουν δύναμη πριν τη νύχτα του γάμου.

ΙΝΔΙΑ


Σε μέρη της Ινδίας οι γυναίκες που γεννιούνται ως Mangliks, είναι προφανώς "καταραμένοι" και πιστεύεται ότι είναι πιθανό να προκαλέσουν τον πρόωρο θάνατο του συζύγου τους. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, πρέπει πρώτα να παντρευτούν ένα δέντρο και το δέντρο να κόψει για να σπάσει την κατάρα.

ΜΟΓΓΟΛΙΑ


Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζεται Daur που ζουν στην κινεζική Εσωτερική Μογγολία. Προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία του γάμου, η νύφη και ο γαμπρός υποχρεούνται να σκοτώσουν ένα κοτοπουλάκι κρατώντας το μαχαίρι μαζί. Στη συνέχεια, προχωρούν στο να του βγάλουν τα φτερά και να ‘εξετάσουν’ το συκώτι. Εάν το ήπαρ φαίνεται καλό, τότε επιτρέπεται να ορίσει μια ημερομηνία. Εάν όχι, τότε πρέπει να επαναλάβουν τη διαδικασία μέχρι να βρουν υγιέστερο συκώτι.

ΒΟΡΝΕΟ


Για τις φυλές της κοινότητας Tidong στο Βόρειο Βόρνεο, τα νιόπαντρα ζευγάρια υποχρεούνται να περιορίζονται στο σπίτι τους, ενώ τους απαγορεύεται να πηγαίνουν στην τουαλέτα για οποαδήποτε ανάγκη τους  για τρεις ημέρες και νύχτες.

Οι Γάμοι μπορεί να είναι μια γιορτή, αλλά οι παραδόσεις ποικίλλουν ανάλογα με τον πολιτισμό και τη χώρα. Ενώ ο χορός των ρούχων και το ζώσιμο μπορεί να φαίνεται σαν ένα ανιαρό έθιμο στα νεότερα ζευγάρια, σίγουρο είναι ότι κανεις δεν θα ήθελε να βιώσει ένα από τα πιο πάνω έθιμα την παραμονή του γάμου, γι΄αυτό επιλέξτε PartyCity.


Facebook: Partycitycy
Instagram: Partycitycy
T: 70088003

Tags Γαμος, partycity, γαμηλια εθιμα, κοσμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0069 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0370 s // Total time: 0.0439 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X