Έκτακτες αιμοδοσίες στην Κύπρο εις μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών της Αθήνας


Έκτακτες αιμοδοσίες στην Κύπρο εις μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών της Αθήνας

Όλες οι λεπτομέρειες...

Καλούνται οι Κύπριοι που βρίσκονται στην Ελλάδα να προσφέρουν αίμα στα τοπικά νοσηλευτήρια.

Κατόπιν πολλαπλών μηνυμάτων που δέχθηκε το Κέντρο Αίματος από πολίτες και οργανωμένα σύνολα, για τη διοργάνωση αιμοδοσιών και την αποστολή του αίματος στην Αθήνα για κάλυψη των εκεί αναγκών, το Κέντρο Αίματος επιθυμεί να ενημερώσει ότι η μεταφορά παραγωγών αίματος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλειά τους.

Εις μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών της Αθήνας, το Κέντρο Αίματος ενημερώνει το κοινό ότι θα διοργανωθούν έκτακτες αιμοδοσίες, με σκοπό τη δημιουργία αποθεμάτων αίματος, τα οποία θα μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμα και εφόσον οι Υπουργοί Υγείας της Κύπρου και της Ελλάδας από κοινού κρίνουν ότι αυτό είναι εντελώς απαραίτητο, σε συνέχεια και της ήδη διακηρυγμένης θέσης του Υπουργού Υγείας της Κύπρου ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ετοιμότητα να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο τής ζητηθεί. Σε περίπτωση που αυτό δεν απαιτηθεί, τα αποθέματα θα είναι πολύτιμα για να καλύψουν τις ανάγκες των Κύπριων ασθενών.

Καλούνται, επίσης, οι αιμοδότες να προσέρχονται στον Σταθμό Αιμοδοσίας Έγκωμης (Καθημερινές 7:30-20:00, Σάββατο 8:00-14:00), καθώς και στις Τράπεζες Αίματος των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου (Καθημερινές 7:30-14:00).

Το Υπουργείο Υγείας καλεί, επίσης, τους Κύπριους πολίτες που διαμένουν ή επισκέπτονται την Ελλάδα, να προσφέρουν αίμα στις Τράπεζες Αίματος των τοπικών νοσοκομείων.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί θερμά τους Κύπριους πολίτες για το συγκινητικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για ακόμη μια φορά, αποδεικνύοντας την ευαισθησία και τον αλτρουισμό τους.

Tags αιμοδοσια, πυρκαγιά, κινετα αττικης, ΜΑΤΙ, φωτια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0017 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0163 s // Total time: 0.0179 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X