Ανόρθωση μαστών: Μια επέμβαση που μας ενισχύει τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθηση


Ανόρθωση μαστών: Μια επέμβαση που μας ενισχύει τη θηλυκότητα και την αυτοπεποίθηση

Η Πλαστικός Χειρούργος, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί όλα όσα αφορούν την ανόρθωση μαστών.

Οι μαστοί μας από την στιγμή της εισόδου μας στην εφηβεία δέχονται συνεχείς επιδράσεις ορμονικές, φυσικές, μηχανικές.

Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως πρήζονται, μεγαλώνουν, μετά επανέρχονται στο φυσιολογικό. Αυτό γίνεται κάθε μήνα για όσα χρόνια η γυναίκα έχει έμμηνο ρύση. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεγαλώνουν και προετοιμάζονται για τον θηλασμό. Από την άλλη η ίδια η βαρύτητα είναι ένας μεγάλος εχθρός. Συντείνει στη χαλάρωση και τη πτώση τους. Όλες αυτές οι παράμετροι οδηγούν στην χαλάρωση και την πτώση των μαστών μας καθώς περνά ο χρόνος.

Η ανόρθωση μαστών είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία έχει ως στόχο να ανυψώσει τους μαστούς στη σωστή θέση δίνοντας μας πίσω τους νεανικούς μαστούς μας.

Εάν έχουμε ένα άδειο μαστό πέραν από την χαλάρωση πολλές φορές χρειάζεται σε αυτές τις επεμβάσεις να τοποθετηθεί και ένα ένθεμα σιλικόνης για να μπορέσει ο μαστός να αποκτήσει όγκο. Ο συνδυασμός της ανόρθωσης και του ενθέματος σιλικόνης δεν είναι πάντοτε απαραίτητος. Υπάρχουν μαστοί οι οποίοι παρά την πτώση τους έχουν όγκο και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον.

Μετά το χειρουργείο καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ειδικά σουτιέν τα οποία ενδείκνυνται για τις επεμβάσεις των μαστών. Δεν έχουν σιδεράκια ούτε και ραφές ώστε να μην πιέζουν τον χειρουργημένο μαστό μέχρι να αποθεραπευτεί. Αυτή η επέμβαση αφήνει κάποιες ουλές οι οποίες με το καιρό γίνονται ανεπαίσθητες με τη κατάλληλη φροντίδα.

Στη δουλειά της μια γυναίκα μπορεί να επιστρέψει πολύ σύντομα και συγκεκριμένα πέντε περίπου ημέρες μετά το χειρουργείο.

Μπορεί να γυμναστεί μετά τις 6 βδομάδες από το χειρουργείο με ασκήσεις που δεν έχουν να κάνουν με πηδηματάκια και αεροβικές ασκήσεις. Αυτού του είδους η γυμναστική επιτρέπεται μετά τους τρεις μήνες από το χειρουργείο.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 99657810

www. georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags γεωργια κουλερμου, πλαστικός χειρουργός, Ομορφια, ανορθωση μαστών, Σώμα, body, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8237 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3296 s // Total time: 2.1533 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X