Τι είναι η αερόβια προπόνηση;


Τι είναι η αερόβια προπόνηση;

Πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε με αυτό το είδος εκγύμνασης;

Λέγοντας αερόβια προπόνηση εννοούμε οποιαδήποτε δραστηριότητα διαρκεί περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα. Η μεγάλη διάρκεια της αερόβιας προσπάθειας έχει συνήθως ήπια ένταση. Ένα πρόγραμμα αερόβιας προπόνησης αποτελείται από μορφές άσκησης που ενεργοποιούν το καρδιαγγειακό σύστημα. Εκτελώντας, λοιπόν, την άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά με μια μέτρια ένταση η θερμιδική απώλεια μπορεί εύκολα να φτάσει και τις 300 θερμίδες ανά προπόνηση.

Πιο δύσκολοι τύποι αερόβιας άσκησης με υψηλότερες εντάσεις μπορεί να καταναλώσουν μέχρι και 500 θερμίδες μέσα σε μια χρονική διάρκεια 30 λεπτών. Μετά από ένα πρόγραμμα αερόβιας δραστηριότητας ο βασικός μεταβολικός ρυθμός παραμένει σε ψηλά επίπεδα για περίπου 2-3 ώρες.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο είδος δεν προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλες καύσεις, έχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα: "Η αερόβια προπόνηση με σταθερή ένταση προτείνεται κυρίως λόγω της υψηλής συμμέτοχης των λιπαρών οξέων στην παραγωγή ενέργειας".

Όταν το επίπεδο έντασης βρίσκεται μεταξύ 50% - 60% της μεγίστης καρδιακής συχνότητας, η παράγωγη ενέργειας προέρχεται κυρίως από την αποδόμηση του λίπους. Στην πραγματικότητα όσο μειώνεται το επίπεδο έντασης και αυξάνεται η διάρκεια της άσκησης, η συμμέτοχη του λίπους στην παράγωγη ενέργειας αυξάνεται.

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ, fitness, υγεια, γυμναστικη, gym, health, αερόβια προπόνηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1039 s (230 Queries.) // Parse time: 0.4273 s // Total time: 3.5312 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X