10 κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου τον χειμώνα


10 κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου τον χειμώνα

Ένα πράγμα πρέπει να ξέρεις. Η δεκαετία του \'90 έγινε μια δεξαμενή στιλιστικών ιδεών για τη βιομηχανία της μόδας του σήμερα.

Το περιοδικό "OK!" γιορτάζει 10 χρόνια κυκλοφορίας και μας λέει ποια δέκα κομμάτια δεν πρέπει να λείπουν από τη χειμερινή σου γκαρνταρόμπα. 

1. Το ύφασμα

Αυτό το ύφασμα έκανε δειλά την εμφάνισή του την περασμένη χρονιά, όμως, αυτήν τη σεζόν μοιάζει να έβαλε «στοίχημα» να μας κερδίσει. Στην πραγματικότητα αυτή είναι, ίσως, η πιο ευέλικτη και ευκολοφόρετη τάση. Το chenille κάνει δυναμικό comeback, το ύφασμα που θυμίζει το βελούδο, πλέκει τα πιο cosy και απαλά πουλόβερ και αξεσουάρ.

2. Τα μανίκια

Αρχές της δεκαετίας του '90 και τέλη του '80 βλέπαμε τη "Δυναστεία". Η τάση με τα puff sleeves είναι εμπνευσμένη από εκείνη τη σειρά, αλλά κυρίως από τα φορέματα της βικτωριανής εποχής. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι φορέσαμε τα πιο ρομαντικά φορέματα με αυτήν την ιδιαίτερη λεπτομέρεια.

3. Η τάση

Η τάση athleisure είναι μία από αυτές που προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον. Oι πιο διάσημες και επιδραστικές fashionistas (βλ. Oλίβια Παλέρμο) έκαναν τους πιο ανατρεπτικούς συνδυασμούς και φόρεσαν τη φόρμα τους με τα πιο εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα, αλλά και βραδινά τσαντάκια και κομψά παλτό. Ο λόγος για τις βελούδινες φόρμες ή αλλιώς velour tracksuits που επιστρέφουν.

4. Τα μοτίβα

Καρό, πουά και λεοπάρ είναι τα μοτίβα που μεταμορφώνουν το κάθε look στο λεπτό. Γι' αυτό μην τα φοβάσαι, παίξε με τα διαφορετικά και πιο στιλάτα μοτίβα και δώσε στο ντύσιμό σου το κάτι παραπάνω και ενδιαφέρον που ζητάς.

5. Τα χρώματα

Το γκρι είναι παντού, σε όλα τα μαγαζιά και στα περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ. Μαζί με το γκρι βάλε και το πορτοκαλί. Φέτος είναι η χρονιά του, κατέκτησε τις πασαρέλες και τα high street fashion brands και πλέον το συναντάμε σιγά σιγά και στους δρόμους της πόλης. Από μανταρινί μέχρι παστέλ, το πορτοκαλί φωτίζει, δίνει ενέργεια, ένταση και αναβαθμίζει ακόμη και τα πιο βαρετά looks.

6. Το κοστούμι

To κοστούμι με φούστα ανήκει στα "κλασικά" της γκαρνταρόμπας μας και όχι άδικα: φορέθηκε "αυστηρά" στα 40s, πολύ κομψά στα 50s, θηλυκά και δυναμικά στα 80s. Τον χειμώνα του 2019 επαναπροσδιορίζεται μέσα από το "κύμα" του mix & match και χάνει την τυπική αυστηρότητά του για χάρη της δημιουργικότητας - ακόμα και στο γραφείο.

7. Τα sneakers

Όταν η τάση ξεκίνησε, κανείς δεν πίστευε πως θα είχε τόσο μεγάλη διάρκεια και κυρίως τόσο μεγάλη επιρροή, αλλά τα ugly sneakers είναι το hot trend στα παπούτσια για άλλη μια χρονιά. Χοντροκομμένα, ογκώδη και φλύαρα, τα άσχημα αθλητικά κερδίζουν συνεχώς όλο και περισσότερα brands και αγοραστές.

8. Οι τσάντες

Φυσικά και πρέπει να αποκτήσεις μια belt bag που δεν πρόκειται να φύγει σύντομα από τη λίστα με τα hot trends. Μια box bag, επίσης, που θα χαρίσει το πολυπόθητο σοφιστικέ twist στις εμφανίσεις σου. Μια τσάντα με λογότυπο και μια τσάντα με λαβή

9. Οι μπότες

Οι μπότες από τα 70s είναι τέλειες με γυμνά πόδια, αλλά αυτά συνήθως γίνονται μόνο στην πασαρέλα. Αν πάλι προτιμάς τις cowboy μπότες, θα είναι δυνατή τάση του χειμώνα, ενώ οι rubber μπότες θα κάνουν και την πιο chic fashionista να αναθεωρήσει.

10. Το απόλυτο

Το ζιβάγκο είναι σταθερή αξία σε κάθε ντουλάπα. Άλλοτε το ξεχνάς, άλλοτε το θυμάσαι, αλλά όποτε το φοράς έχει μία διαχρονικότητα που χαρίζει επιπλέον πόντους στο στιλ σου. Αυτόν τον χειμώνα, όμως, το ζιβάγκο δεν θα μείνει μόνο στα basics της ντουλάπας σου, αφού θα φορεθεί αρκετά.

Tags ντουλαπα, Ρούχα, γκαρνταρομπα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0689 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6522 s // Total time: 2.7212 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X