Ποια είναι τα 8 συστατικά για να παίρνεις αυτό που θες


Ποια είναι τα 8 συστατικά για να παίρνεις αυτό που θες

Δες τις καλύτερες συμβουλές καριέρας από ανθρώπους που μας εμπνέουν!

Γιατί κάποιοι καταφέρνουν πάντα να παίρνουν αυτό που θέλουν; Μάθε τα 8 συστατικά της επιτυχίας... και εφάρμοσέ τα!

Σύμφωνα με τους Rolling Stones «You can't always get what you want». Υπάρχουν άνθρωποι όμως -γνωστοί και ως επιτυχημένοι- που καταφέρνουν πάντα να παίρνουν αυτό που θέλουν. Μάθε πώς ακριβώς το κάνουν για να τους μιμηθείς.

Ο πατέρας μου δεν ήταν εύκολη περίπτωση άντρα όσον αφορούσε στο θέμα του γάμου. Του άρεσαν τα ξενύχτια, οι γυναίκες, οι παρέες και οι έννοιες δέσμευση και οικογένεια μάλλον δεν χωρούσαν στο lifestyle του. Η μητέρα μου όμως είχε άλλη άποψη. Τον ερωτεύτηκε μικρή (όπως και εκείνος) και πολύ νωρίς αποφάσισε ότι αυτός είναι ο άντρας που θα παντρευτεί. Όπερ και εγένετο.

Για να το καταφέρει βέβαια, έπρεπε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια (βλ. άλλες γυναίκες, αντιρρήσεις από την οικογένεια του γαμπρού, κοινωνικά ταμπού κ.λπ.). Αλλά εκείνη είχε βάλει στόχο και το ενδεχόμενο να μην τον πετύχει δεν υπήρχε στην ατζέντα της. Της πήρε αρκετό χρόνο, αλλά η επιμονή και η υπομονή είναι βασικά συστατικά στη συνταγή της επιτυχίας.

Και όσο και αν ο πατέρας μου επιμένει ότι παντρεύτηκε επειδή καθυστερούσαν τα μεσημέρι να τον σερβίρουν στο εστιατόριο λόγω πολυκοσμίας, όλοι όσοι γνωρίζουν τη μητέρα μου ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει κάτι στο μυαλό της και να μην το πετύχει. Γιατί ανήκει στους ανθρώπους που θέλουν να κερδίζουν. Όπως οι περισσότεροι, φαντάζομαι. Μόνο που δεν είμαστε όλοι διατεθειμένοι να καταβάλουμε την προσπάθεια που χρειάζεται και να υποστούμε το κόστος.

Ο Μάθιου Μακόναχι ορίζει κάπως έτσι την επιτυχία «Για μένα επιτυχία είναι να παίρνεις αυτό που θέλεις». Πράγμα το οποίο βέβαια δεν συμβαίνει πάντα ακόμα και για εκείνους που θεωρούνται από όλους επιτυχημένοι.

Έρευνες όμως που έχουν γίνει στη διάρκεια των χρόνων δείχνουν ότι οι περισσότεροι επιτυγχάνουν όχι τόσο επειδή έχουν συγκεκριμένα ταλέντα και χαρακτηριστικά, αλλά γιατί κάνουν τις σωστές κινήσεις για να φτάσουν το στόχο τους, τον οποίο ακολουθούν με απληστία και ζήλο είτε αυτός είναι να κόψουν το κάπνισμα, να χάσουν πέντε κιλά, να πάρουν προαγωγή, να αγοράσουν ένα ωραίο σπίτι ή να κάνουν τη σχέση που ονειρεύονται με τον άνθρωπο που θέλουν.

Tags καριέρα, επιτυχία, myself


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5679 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3297 s // Total time: 2.8976 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X