Κοιλιοπλαστική: Τι πρέπει να προσέξουμε και πως γίνεται


Κοιλιοπλαστική: Τι πρέπει να προσέξουμε και πως γίνεται

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD μας εξηγεί όλα όσα αφορούν την κοιλιοπλαστική.

Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλίας) είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία έχει σαν στόχο να αποκαταστήσει  τα τοιχώματα της κοιλιάς, δηλαδή το δέρμα της κοιλιάς και τα κοιλιακά τοιχώματα εκεί όπου χρειάζεται.

Οι συνηθέστερες αλλοιώσεις που παρατηρούνται στο κοιλιακό τοίχωμα είναι η χαλάρωση του δέρματος, και η διάσταση των μυών της κοιλιακής χώρας ή και η λέπτυνση τους. Αυτή η διάσταση αν εξελιχθεί μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία κηλών στη περιοχή.

Οι λόγοι που οδηγούν στη δημιουργία της χαλάρωσης είναι οι εγκυμοσύνες και ειδικά η δίδυμη κύηση, η παχυσαρκία, η απώλεια βάρους, η απουσία άσκησης και οι διάφορες επεμβάσεις που έχουν προηγηθεί στη κοιλιακή χώρα.

Είναι μια επέμβαση που γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περιπου 2.5 ώρες

Τι γίνεται ακριβώς με τη κοιλιοπλαστική

Αφαιρείται το χαλαρό δέρμα, το επιπλέον δηλαδή δέρμα και συνήθως μετακινείται ο ομφαλός στη καινούργια θέση μετά την αφαίρεση του δέρματος.

Ενισχύεται το κοιλιακό τοίχωμα αν υπάρχει χαλάρωση των κοιλιακών τοιχωμάτων και συ πλησιάζεται αν υπάρχει διάσταση του τοιχώματος. Εάν υπάρχουν μετεγχειρητικές κήλες ή ουλές από προηγούμενες επεμβάσεις μπορούν να διορθωθούν ταυτόχρονα με τη κοιλιοπλαστική.

Τι τομές θα έχω μετά από την κοιλιοπλαστική;

Μετά την κοιλιοπλαστική υπάρχει μια οριζόντια τομή σαν αυτή της καισαρικής, συνήθως λίγο μεγαλύτερη, και μια τομή γύρω από τον ομφαλό, η οποία όμως κρύβεται μέσα στην καινούργια κοιλότητα του ομφαλού.

Τι πρέπει να προσέξω μετεγχειρητικά

Μετεγχειρητικά θα υπάρχουν δυο παροχετεύσεις οι οποίες αφαιρούνται συνήθως 2-4 μέρες μετά το χειρουργείο. Θα πρέπει να φορεθεί ένας ειδικός κορσές μέρα και νύκτα για τρεις μήνες. Ελεύθερη γυμναστική μπορεί να συνεχίσει ο ασθενής μετά τον τρίτο μήνα. Έντονο περπάτημα μετά την 6η εβδομάδα μετεγχειρητικά.

Τι είναι η μίνι κοιλιοπλαστική που πολύ συχνά αναφέρεται;

Η μίνι κοιλιοπλαστική είναι μικρής έκτασης κοιλιοπλαστική η οποία αφορά χαλάρωση του δέρματος μόνο μέχρι τον ομφαλό. Σε αυτή τη περίπτωση δεν γίνεται μετακίνηση του ομφαλού.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags Κοιλιοπλαστική, πλαστικός χειρουργός, γεωργια κουλερμου, Σώμα, Ομορφια, ΕΠΕΜΒΑΣΗ, beauty, body


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0737 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4619 s // Total time: 2.5356 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X