5 ταβερνάκια στη Λευκωσία, για καλό φαγητό και μουσική


5 ταβερνάκια στη Λευκωσία, για καλό φαγητό και μουσική

Πάμε για καλό φαγητό, κέφι και χορό.

Νόστιμοι μεζέδες, καλό κρασί και ζεστό περιβάλλον! Αυτά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε ένα μαγαζί πριν το επισκεφτούμε. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περάσουμε καλά: Η μουσική. Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 5 μέρη που τα έχουν όλα!
Ερυθροδόντας, Λυθροδόντας
Η παραδοσιακή, κυπριακή ταβέρνα Ερυθροδόντας στον Λυθροδόντα, στην επαρχία Λευκωσίας, σερβίρει μεζέδες, κλέφτικο, νόστιμα μαγειρευτά και πιάτα εποχής σε έναν χώρο με χαρακτήρα και όμορφη, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Oι άνθρωποι της ταβέρνας κουβαλούν μία εμπειρία 30 ετών στον χώρο της εστίασης και στο καλό, παραδοσιακό φαγητό, γι’ αυτό και γνωρίζουν πολύ καλά τι να σου φτιάξουν για να σε ευχαριστήσουν, πάντοτε με ντόπια υλικά και σύμφωνα με πατροπαράδοτες συνταγές
του τόπου μας. Ο χώρος του είναι φροντισμένος, με πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Έχει επένδυση με τουβλάκι στο εσωτερικό του, ενώ στον εξωτερικό χώρο έχει στηθεί μία χαριτωμένη καλοκαιρινή αυλή, με ξύλινη πέργκολα και πράσινα φυτά περιμετρικά της. Καθημερινές και Σαββατοκύριακα η ταβέρνα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες (€16.50) με μία πολύ καλή ποικιλία ορεκτικών, ζεστών και κρύων πιάτων και καλοψημένων κρεατικών. Επίσης, η ταβέρνα διαθέτει παιδότοπο για τους μικρούς της φίλους.
Η μουσική: Στον Ερυθροδόντα απολαμβάνεις νόστιμους, παραδοσιακούς μεζέδες και ποιοτική διασκέδαση κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Κλείσε έγκαιρα τραπέζι και ανέβασε το κέφι της παρέας με τη ζωντανή μουσική που διαθέτει.
(22542942) Παναγίας 4, Λυθροδόντας, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-23.00 & Κ μεσημέρι.

Η Ταβέρνα του Θεοδόση, Δευτερά
Το παλιό, διατηρημένο, πλινθόκτιστο χάνι που στεγάζει την ταβέρνα, διακοσμημένο με αυθεντικά, παραδοσιακά στοιχεία, έγινε αγαπημένος προορισμός για τους καλοφαγάδες. Η ξακουστή Ταβέρνα του Θεοδόση είναι μια αυθεντική, παραδοσιακή ταβέρνα. Τα καλοκαίρια, πρέπει οπωσδήποτε να φας το διάσημο συρτό οφτό, που είναι λουκούμι, και συνδυάζεται με μια μπίρα ‘τσακρί’, που εξίσου φημίζεται γι’ αυτήν. Τον χειμώνα οι σπεσιαλιτέ είναι οι μεζέδες σχάρας, τα αρνίσια και χοιρινά κοψίδια, η αρνίσια τσιγαριστή συκωταριά, το βοδινό συκώτι στη σχάρα, το σπανάκι με το αρνάκι, το κολοκάσι και οι κοκκινιστοί καραόλοι. Οι μεζέδες αλλάζουν ανάλογα με τη μέρα και υπάρχουν πάντα εκπλήξεις στο μενού. Μπορείς, ακόμη, να παραγγείλεις -αφού κάνεις προκράτηση- γουρουνιά σωστή στο φουρνί, ‘κκελέ του βου’ (κεφάλι βοδινό), κεφαλάκι αρνίσιο, ‘αμολόητα’ στα κάρβουνα, μανιτάρια άγρια του βουνού κ.ά. Η ταβέρνα αποτελεί ιδανικό χώρο για δεξιώσεις και ιδιαίτερες στιγμές: βαφτίσεις, εταιρικές συναντήσεις κ.λπ.
Η μουσική: Η Ταβέρνα του Θεοδόση συνεχίζει τις καθιερωμένες μουσικές βραδιές κάθε Παρασκευή και κάποιες φορές και τα Σάββατα, με ποιοτικά λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα, που μας ταξιδεύουν στα παλιά. Το τζάκι και ο απαλός
φωτισμός δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την παρέα και όλη την οικογένεια.
(22621537) Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 36, Πάνω Δευτερά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-μέχρι αργά. Τις υπόλοιπες μέρες ανοίγει για δεξιώσεις και πάρτι (χειμερινό ωράριο). Διαβάστε ολοκληρωμένο το άρθρο στο CheckInCyprus.

Tags ταβέρνες, Λευκωσια, φαγητο, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2164 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3641 s // Total time: 2.5805 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X