Νήματα: Το μη χειρουργικό lifting μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργείο;


Νήματα: Το μη χειρουργικό lifting μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργείο;

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD μας απαντάει εάν τα νήματα μπορούν να αντικαταστήσουν το χειρουργικό lifting.

Η θεραπεία αυτή είναι γνωστή σαν μη χειρουργικό lifting και αντιμετωπίζει την μικρή μέχρι και τη μέτρια χαλάρωση του δέρματος, κυρίως του προσώπου αλλά και άλλων περιοχών του σώματος όπως των χεριών, των μηρών και των γλουτών.

Είναι μια αναίμακτη μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική, η οποία μπορεί να γίνει στο χώρο του ιατρείου και συνήθως με λίγη τοπική αναισθησία. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αποθεραπεία πέραν του ότι πρέπει κανείς να αποφύγει έντονες κινήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα για να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δυο ειδών νήματα, αυτά που προκαλούν ανόρθωση και αυτά που δρουν με τη δημιουργία πλέγματος γύρω από την περιοχή που έχουν τοποθετηθεί.

Οι συνηθέστερες περιοχές στις οποίες χρησιμοποιούνται είναι περιοχές όπως τα φρύδια, το οβάλ του προσώπου, οι παρειές και ο λαιμός. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και στα χέρια, στο στήθος, στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά και στους γλουτούς.

Συνήθως τα νήματα  απορροφώνται σε διάστημα 6 μηνών, όμως το αισθητικό αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται διότι η μέγιστη παραγωγή κολλαγόνου γύρω από το νήμα επιτυγχάνεται στους τρείς μήνες.

Συνήθως έχουν διάρκεια ενάμιση χρόνο ανάλογα με το είδος του νήματος που χρησιμοποιείται. Στη συνέχεια η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Μετά τη θεραπεία αυτή πρέπει να αποφευχθούν έντονες κινήσεις τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Ακόμα μπορεί να παρουσιαστεί οίδημα στη περιοχή ή και μικρές εκχυμώσεις οι οποίες θα υποχωρήσουν σε μερικές μέρες.

Αυτό που έχει σημασία να ξεκαθαρίσει κανείς πριν από αυτή τη θεραπεία είναι ότι τα νήματα δεν  μπορούν να αντικαταστήσουν το χειρουργικό lifting. Έχουν καλό αποτέλεσμα σε ήπια χαλάρωση αλλά δεν μπορούν να επιφέρουν το ίδιο τέντωμα όπως το lifting. Ακόμη υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, όπως σε πολύ λεπτά δέρματα.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags νηματα, προσωπο, Ομορφια, πλαστικός χειρουργός, γεωργια κουλερμου, beauty, face


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4817 s (291 Queries.) // Parse time: 0.5202 s // Total time: 3.0020 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X