Πώς να προφυλαχθείτε και να θεραπευθείτε από την τριχόπτωση;


Πώς να προφυλαχθείτε και να θεραπευθείτε από την τριχόπτωση;

Η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας αναλύει τους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται η τριχόπτωση και μας προτείνει μεθόδους αντιμετώπισής της.

Είναι φυσιολογικό σύμφωνα με τη βιολογική πορεία της τρίχας να υπάρχει απώλεια μαλλιών όταν αυτή επιτελέσει τον κύκλο της και αυτό λέγεται εποχιακή τριχόπτωση. Ακόμη παρατηρείται και σε περιόδους άγχους και έντονου stress το φαινόμενο να επιτείνεται. Συχνά όμως, και κυρίως οι άντρες, εμφανίζουν αλωπεκία η οποία οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες.

Σήμερα θεωρείται ό,τι πιο επαναστατικό υπάρχει στην αποκατάσταση της πυκνότητας του τριχωτού της κεφαλής και στην ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων είναι η μεσοθεραπεία ή διαφορετικά η θεραπεία με PRP. 

Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και μη χειρουργική. Στην αρχή γίνεται αιμοληψία του ασθενούς και μετά από 15’ ο γιατρός έχει επεξεργαστεί το πλάσμα του αίματος και έχει απομονώσει τα αιμοπετάλια. 

Στη συνέχεια γίνεται έγχυση του πλάσματος στο δέρμα μας, στη προκειμένη περίπτωση στο τριχωτό της κεφαλής, Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο πλάσμα προστίθενται διάφορες ουσίες όπως ενεργοποιητές, βιταμίνες, σίδηρο που στοχεύουν στο να κάνουν αποτελεσματικότερη τη θεραπεία.

Η μεσοθεραπεία PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) φάνηκε ότι προσφέρει ανανέωση ή και ανάπλαση.

Στην πραγματικότητα ξυπνά τα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα να έχουμε ενδυνάμωση των μαλλιών και καθυστέρηση της διαδικασίας της τριχόπτωσης

Το αποτέλεσμα φαίνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες

Η θεραπεία αυτή καλό είναι να γίνεται μια φορά το μήνα για 6 μήνες και στη συνέχεια μια επανάληψη ανά εξάμηνο 
 

Tags γεωργια κουλερμου, τριχοπτωση, μαλλιά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1365 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3634 s // Total time: 2.5000 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X