12 υπέροχοι προορισμοί για να κάνεις Πάσχα στην Ευρώπη


12 υπέροχοι προορισμοί για να κάνεις Πάσχα στην Ευρώπη

Ποιες πόλεις στην Ευρώπη είναι ιδανικές για ένα ταξιδάκι το Πάσχα;

Μερικοί από εμάς ανάμεσα στον χειμώνα και το καλοκαίρι χρειαζόμαστε μια ανοιξιάτικη απόδραση στο εξωτερικό - και οι διακοπές του Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

1. Κρακοβία, Πολωνία
Βάλτε στο "καλάθι": Περιήγηση στο γραφικό ιστορικό κέντρο εντός των παλαιών τειχών -αποκατασταθέν, πεζοδρομημένο και υποδειγματικά επιμελημένο- και την Παλαιά Πόλη (Stare Miasto). Στο μέσο της πλατείας Rynek Glόwny θα βρείτε το Sukiennice (αγγλικά: Cloth Hall), μια ιστορική μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που ανοικοδομήθηκε το 1555 και σήμερα φιλοξενεί καταστήματα στη στοά του ισογείου. Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να αγοράσετε αυθεντικά δώρα και σουβενίρ σε καλές τιμές! Στον πρώτο όροφο επισκεφθείτε το ομώνυμο μουσείο με πίνακες Πολωνών ζωγράφων του 19ου αιώνα. Στη Ρίνεκ στέκει δεσπόζουσα και η Εκκλησία της Παρθένου Μαρίας, όπου ο περίφημος Γερμανός γλύπτης του 16ου αιώνα Φάιτ Στος δημιούργησε ένα από τα μνημειώδη έργα του, την αριστουργηματική του Αγία Τράπεζα.

Μην αμελήσετε μια επίσκεψη στο ιστορικό Κάστρο Βαβέλ, επί του ομώνυμου λόφου, απ’ όπου θα απολαύσετε πανοραμική θέα της πόλης! Κοντοσταθείτε στην "Αίθουσα των Αντιπροσώπων" για να περιεργαστείτε τα παράξενα ξυλόγλυπτα και ανάποδα κρεμάμενα κεφάλια που συμβολίζουν τον κύκλο ζωής του ανθρώπου. Τόσο στην εβραϊκή συνοικία Kazimierz (γνωστή από την ταινία "η Λίστα του Σίντλερ") όσο και στην Podgórze θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα μουσεία αφιερωμένα στο δύσκολο παρελθόν της Πολωνίας. Και φυσικά 60 χλμ. μακριά θα βρείτε το ίδιο το Auschwitz (γερμανική ονομασία της πόλης Oswiecim).

Tip: Αφήστε κάτω τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και περπατήστε έξω από τα τείχη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα! Απολαύστε μυρωδάτο καφέ στο γνωστό ιστορικό καφενείο Jama Michalika - αντιπροσωπευτικό δείγμα αρ-νουβό στην Ευρώπη - στο νούμερο 45 της οδού Florianska, καθώς και στο μποέμικο Rekawka Café. Ποτό στο τζαζ-μπαρ και πολιτιστικό hub Drukarnia. Δοκιμάστε το παραδοσιακό πιάτο czulent (βραστό με φασόλια, κιμά και πατάτες), τα πολωνικά τυριά και την zapiekanka που αποτελεί την πολωνική εκδοχή του fast food (μπαγκέτα με μανιτάρια, τυρί και κέτσαπ).

2. Ρίγα, Λετονία
Το ιστορικό κέντρο και την Παλαιά Πόλη με τη γραφική πλατεία Δημαρχείου, τα πολλά καφέ και ρεστοράν γύρω από την πλατεία, το άγαλμα του πολιούχου αγίου St Roland, το σπίτι των Μαυροκέφαλων (House of Blackheads), τον επιβλητικό προτεσταντικό Καθεδρικό Ναό, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία στη Βαλτική, το Κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Οι foodies θα ενθουσιαστούν με το κεντρικό μάρκετ Centraltirgus (καθημερινά 7 π.μ.-6 μ.μ.).

Tip: Η Ρίγα σφύζει από ζωή και είναι στο κέντρο των πραγμάτων. Μια βόλτα στη Miera iela (Οδός της Ειρήνης), την πιο χιπ γειτονιά της πόλης με τις πολυάριθμες γκαλερί, τα vintage μαγαζιά, τα βιβλιοπωλεία και τα κουκλίστικα ανθοπωλεία, θα σας πείσει για αυτό. Κάντε στάση στο DAD Café για φρεσκοφουρνισμένα σνακ, κρασί και μουσική.

 3. Λισαβόνα, Πορτογαλία
Περιήγηση στους δρόμους με τα ασπρόμαυρα ψηφιδωτά πεζοδρόμια, τα περίφημα calçada portuguesa και τα πλακάκια azulejos, που καλύπτουν τις προσόψεις πολλών κτιρίων. Βόλτα στα γραφικά σοκάκια στις γειτονιές (bairros) Alfama και Mouraria, καθώς και δυνατό εσπρέσο με υπέροχη θέα στην κορυφή της Αλφάμα. Αξιοθέατα όπως το São Jorge (Κάστρο του Αγίου Γεωργίου), το επιβλητικό Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών (Mosteiro dos Jeronimos προς τιμήν του θαλασσοπόρου Vasco de Gama), τον πύργο Torre de Belém και το μνημείο Padrao dos Descobri-mentos. Για τη σύγχρονη πλευρά της πόλης κατευθυνθείτε στο ενυδρείο Oceanario de Lisboa και την περιοχή Parque das Nacoes.

Tip: Ανεβείτε στο τραμ με το νούμερο 28 που ακολουθεί πορεία μέσα από τους πιο γραφικούς δρόμους της Λισαβόνας και βγάλτε πολλές φωτογραφίες! Μπείτε σε ένα από τα μαγαζιά στην Bairro Alto ή στην Alfama για να ακούσετε τα fado, τα αγαπημένα τραγούδια της πόλης. Κατευθυνθείτε στην κοσμική και σικ γειτονιά Chiado για καφέ και γλυκό στο Café A Brasiliera ή στο Pastelaria Bénard.

4. Βαρκελώνη, Ισπανία
Βάλτε στο καλάθι: Ένα "κυνήγι" των κοσμημάτων με τα οποία στόλισε ο Antoni Gaudí τη Βαρκελώνη, όπως τα πιο γνωστά Sagrada Família, Park Güell, La Pedrera, αλλά και τα λιγότερο δημοφιλή Palau Güell, Casa Batlló, Torre Bellesguard, και Casa Vicens. Επίσης, μια βόλτα στα πάρκα Parc de la Ciutadella και Parc de Joan Miró με το άγαλμα του Dona i Ocell, στο κάστρο Montjuïc για πανέμορφη θέα στο λιμάνι, στην Horta και στην περιοχή Sant Andreu. Το Mουσείο Picasso, το Teatre Grec και το Fundació Joan Miró, αλλά και το MNAC της Καταλανικής Τέχνης είναι ιδανικά για τους λάτρεις των τεχνών. Μη φύγετε από τη Βαρκελώνη αν δε βρείτε πού σερβίρονται τα καλύτερα empanadillas, pinchos και tapas!

Tip: Πηγαίνετε το πρωί στην άλλοτε πολύ κακόφημη και νυν χιπ συνοικία Raval,που έχει να επιδείξει δυναμική αστική κουλτούρα, και ανακαλύψτε μια γειτονιά σε δημιουργικό αναβρασμό! Πιείτε καφέ στο Els 4 Gats, εκεί που άλλοτε σύχναζαν ο Picasso και ο Dalí. Όσο για τα θαλασσινά, για τα οποία φημίζεται η γαστριμαργική σκηνή της πόλης, οι φήμες θέλουν τα καλύτερα να σερβίρονται στο Rias de Galicia στην Poble-sec, στο Cachitos στην Eixample, στο Cal Pep στο Born, ενώ στην Barceloneta καλά θεωρούνται το La Mar Salada και το Can Solé.

5. Βερολίνο, Γερμανία
Tο "Τείχος του Βερολίνου" με το Checkpoint Charlie και το λεγόμενο κομμάτι East Side Gallery, όπου μέσα από τα γκράφιτι ζωντανεύει το παρελθόν, το απίθανο μάρκετ Markthalle 9, μια ποδηλατάδα στου δρόμους μιας πόλης φιλικής προς τους ποδηλάτες, ένα βράδυ ακούγοντας τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, το υπέροχο Bauhaus Archiv, την αναβίωση μιας άλλης εποχής στο Μουσείο DDR, το σπίτι του γερμανικού κοινοβουλίου Reichstag (από τη γυάλινη στέγη του οποίου θα απολαύσετε πανοραμική θέα). Υπέροχη θέα θα έχετε και από το Panoramapunkt του πύργου Kollhoff στην πλατεία Potsdamer Platz, από τον λόφο Kreuzberg hill στο πάρκο Viktoriapark (από εδώ το ηλιοβασίλεμα είναι ιδιαίτερα ρομαντικό).

Tip: Η 1η Μαΐου με το MyFest street festival στην περιοχή Kreuzberg σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν των διαφόρων υπαίθριων δραστηριοτήτων και φεστιβάλ. Στο πάρκο Mauerpark του Prenzlauer Berg τις Κυριακές θα βρείτε ένα τεράστιο ανοιχτό μάρκετ που στήνεται εκεί κι ίσως εδώ βρείτε τα κατάλληλα σουβενίρ και δωράκια. Αυτό που σίγουρα θα βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής από το Βερολίνο είναι οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που θα βγάλετε στα vintage photo-booths, τα περίφημα Photoautomat, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες στην πόλη και λειτουργούν όλες τις ώρες! Το τέλειο σουβενίρ για να κρεμάσετε στην πόρτα του ψυγείου! Διαβάστε ολοκληρωμένη την έρευνα στο CheckInCyprus

Tags πασχα, ευρωπη, Travel, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1119 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2032 s // Total time: 2.3151 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X