Οι 8+1 νέες αφίξεις της Λευκωσίας που πρέπει να κλείσεις τραπέζι


Οι 8+1 νέες αφίξεις της Λευκωσίας που πρέπει να κλείσεις τραπέζι

Τα καινούργια μαγαζιά της πρωτεύουσας σε κάνουν να θέλεις να βγεις έξω.

Από τα τέλη του 2018 μέχρι και σήμερα η Λευκωσία βιώνει την περίοδο των νέων αφίξεων. Καινούργια, μοντέρνα, εκλεπτυσμένα μαγαζιά με έμπνευση από Αθήνα και Λονδίνου προσγειώνονται στην πόλη δημιουργώντας μία νέα τάση στη ζωή της Λευκωσίας.
 
Μικρά και μεγάλα εστιατόρια, γνωστά μαγαζιά που ανανεώθηκα και επέστρεψαν, φρέσκα και πρωτότυπα κόνσεπτ που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε, να δούμε, να γευτούμε και να φλερτάρουμε. 

Εμείς κάναμε το δικό μας check-in σε μερικά και σου μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις. Για τα υπόλοιπα έχουμε ήδη κλείσει τραπέζι. Εσύ; Ακόμη;
 
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ 

Πρέπει να επισκεφθείς τη νέα άφιξη της Πινδάρου που είναι η Μπέμπα (22252626). Κάνε οπωσδήποτε κράτηση αρκετές ημέρες πριν διότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός, θυμίζει αθηναϊκά μαγαζιά ενώ στο μενού του θα βρεις ελληνικές και κυπριακές συνταγές αλοιφές και ορεκτικά, όπως ο λευκός ταραμάς, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η πίτα ημέρας στον ξυλόφουρνο και τα τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι, σαλάτα με ρόκα, χοιρομέρι, φρούτα εποχής και γραβιέρα, κεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας, μαγειρευτά ημέρας, χειροποίητες ραβιόλες, κοτόπουλο κοντοσούβλι και ψαρονέφρι. Αν πάλι είσαι των θαλασσινών, μπορείς να επιλέξεις τηγανητό καλαμάρι με πέστο μυρωδικών, αλλά και λαβράκι με μους από κουνουπίδι και χόρτα εποχής. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την καρυδόπιτα της Μπέμπας, με κανταΐφι και παγωτό βανίλια.

Η περιοχή των οδών Μπουμπουλίνας, Στασάνδρου και Πινδάρου παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το κέντρο βάρους της νυχτερινής ζωής της πόλης να πέφτει εκεί. Λίγο πριν το τέλος του 2018 καλωσορίσαμε άλλη μία ενδιαφέρουσα άφιξη που το όνομα της είναι ένα επιφώνημα νοστιμιάς. Το Nom (22777077) από το επιφώνημα nom nom είναι ένα μικρό, γουστόζικο μαγαζί για healthy επιλογές από brunch και lunch με νόστιμα pancakes και πολύ καλό καφέ.
 
Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2018 η πόλη υποδέχθηκε δύο μπιραρίες με ξεχωριστό χαρακτήρα. Πρόκειται για το Beer & Beer (22314671) (πρώην Café Vergnano) στη Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού γωνία. Ένας νέος, casual χώρος που είναι ανοιχτός από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ φέρνει μία νέα επιλογή για χαλαρή έξοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας για μπίρα και φαγητό. Οι φίλοι της μπίρας στο νέο Beer & Beer της Μακαρίου θα βρούν 100 διαφορετικές ετικέτες μπίρας από όλο τον κόσμο και 6 βαρελίσιες αλλά και ιδιαίτερα πιάτα με λαχταριστά μπέργκερ, λουκάνικα και σαλάτες και φυσικά platters για να συνοδεύσεις την μπίρα σου. Πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο όπου επικρατεί το ξύλο, με ψηλά και χαμηλά τραπέζια, μεγάλες οθόνες για προβολές αθλητικών διοργανώσεων. Περισσότερα στο CheckInBeauty.

Tags new entry, ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ, food news, φαγητο, Λευκωσια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0188 s // Total time: 0.0192 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X