Καρναβάλι 2019: Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στη Λεμεσό


Καρναβάλι 2019: Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στη Λεμεσό

Καλώς ήλθες και πάλι τρελό λεμεσιανό καρναβάλι.

Και φέτος, για 11 ολόκληρες μέρες, από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου, η καρδιά της Κύπρου κτυπάει τρελά στη Λεμεσό, την πόλη του γλεντιού και του κεφιού, την πόλη που ξέρει από Καρναβάλι! Ετοιμάσου, να το ζήσεις στη νέα του εποχή άκρως ανανεωμένο και καινοτόμο!

Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης
Η λαϊκή γιορτή της Λεμεσού, με ρίζες που χάνονται στην αρχαιότητα, γιορτάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 100 χρόνια δίνοντας σε Λεμεσιανούς και μη την ευκαιρία να διακωμωδήσουν καταστάσεις, να ψυχαγωγήσουν και να ψυχαγωγηθούν, να δηλώσουν το ‘παρών’ τους και να σκορπίσουν θετικά μηνύματα. Εξάλλου, με τόσες πληροφορίες που δεχόμαστε από την κυπριακή καθημερινότητα δεν είναι λίγες οι φορές που άρματα και συμμετοχές μετατρέπονται σε πολιτικό σχόλιο, με κοινό παρονομαστή πάντα τη σατιρική διάθεση και την ανάλαφρη ματιά απέναντι στα ασήκωτα βάρη των ημερών.

Η ανάπτυξη του Λεμεσιανού Καρναβαλιού ξεκίνησε κατά τη βρετανική περίοδο και συγκεκριμένα στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Κάτι η οικονομική άνοδος της πόλης εκείνη την περίοδο, κάτι η προσπάθεια από επώνυμους κι ανώνυμους καρναβαλιστές και το Καρναβάλι δεν θα μπορούσε παρά να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό, όμως, που ήταν, είναι και θα είναι η βασική κινητήριος δύναμή του είναι οπωσδήποτε το λεμεσιανό ταπεραμέντο, που δίνει ζωή και χρώμα σε δρόμους, πλατείες, πρόσωπα και συνειδήσεις.

Σήμερα, για τους κατοίκους της Λεμεσού, το Καρναβάλι εξακολουθεί να αποτελεί μια ισχυρή αστική και οικογενειακή παράδοση, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά με μεγάλο ενθουσιασμό, καταφέρνοντας κάθε χρόνο να ενώνει τους κατοίκους της πόλης, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, εθνικής προέλευσης, φύλου και ιδεολογικών διαφορών.

Το φετινό καρναβάλι τα έχει όλα!
Το Λεμεσιάνό Καρναβάλι αποκτά ταυτότητα, αποκτά λογότυπο και περνά από φέτος σε νέα εποχή. Το νέο του έμβλημα είναι μια σύνθεση από τα δύο στοιχεία που απαρτίζουν το Λεμεσιανό Καρναβάλι: την πόλη, που απεικονίζεται με το λιοντάρι -βγαλμένο από το σύμβολο του Δήμου- και το κέφι, που εκφράζεται από τη μουσική των κανταδόρων. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μεγάλης γιορτής παίρνουν δυο γυναίκες. Ένα βασιλικό ντουέτο θα εκφράζει το αδιαίρετο δίπτυχο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού: τη χαρά και την τρέλα. Οι δύο νέες Βασίλισσες του φετινού Καρναβαλιού, είναι οι γνωστές Λεμεσιανές καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Αφάμη Νικολαΐδη. Επιπλέον, το φετινό Καρναβάλι
Λεμεσού παρουσιάζεται αναβαθμισμένο.

Στις 22 Φεβρουαρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο θα γίνει η βράβευση της καλύτερης καντάδας του περσινού Διαγωνισμού Σύνθεσης Καντάδας. Ήδη έχει ολοκληρωθεί και η προμελέτη για τη δημιουργία του Μουσείου του Λεμεσιανού Καρναβαλιού στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης. Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια για αναβίωση των μεγάλων κατασκευών και των σατιρικών αρμάτων και η ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων του καρναβαλιού θα συνεχιστεί και φέτος.

Δείτε το πρόγραμμα στο CheckInCyprus.

Tags Καρναβάλι 2019, go out, Going out, carnival 2019, λεμεσος, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΕΜΕΣΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1478 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4487 s // Total time: 2.5965 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X