10 στέκια για (λαχταριστό) brunch στο χωριό


10 στέκια για (λαχταριστό) brunch στο χωριό

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Το σαββατοκύριακο το brunch έχει την τιμητική του. Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στην πόλη πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους.

Υπάρχουν όμως κάποιες επιλογές πολύ ενδιαφέρουσες, εκτός πόλης. Brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε 10 μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα τη φύση σε όλη την Κύπρο και σου τις προτείνουμε!

Το Γουριώτικο στο Γούρρι
Το σχετικά νέο ταβερνάκι στα πέριξ της Λευκωσίας, πέρα από μεζέδες και πιάτα της κυπριακής κουζίνας, σου δίνει παράλληλα και μία νέα επιλογή για κυπριακό πρόγευμα τα σαββατοκύριακα. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 φτιάχνει και σερβίρει κυπριακό πρωινό που περιλαμβάνει δύο αβγά τηγανητά, δύο λουκάνικα χωριάτικα, χαλούμι, καπήρες (φρυγανιές), μέλι και βούτυρο, καφέ ή τσάι, με μόνο €6.50. Ακόμη μπορείς να δοκιμάσεις την ομελέτα της αρεσκείας σου όπως και κρέπα (αλμυρή ή γλυκιά).
(22633789, 99664919) Γρηγόρη Αυξεντίου 40, 2615, Γούρρι, επ. Λευκωσίας. Πρόγευμα: Σ-Κ 10.00-12.00.

Το Μπακάλικο του Χαψή στον Αγρό
Ο Μάριος πήρε το παλιό μπακάλικο του χωριού και το μεταμόρφωσε σε έναν υπέροχο καφενεδάκι, το οποίο σερβίρει και νόστιμο φαγητό αλλά και πρωινό. Ένας μακρόστενος, φωτεινός χώρος, φτιαγμένος με πέτρα, δροσερός το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα με μία μικρή βεραντούλα στη μία του πλευρά, ελάχιστα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο που σου προσφέρει πανοραμική θέα του χωριού από τα σιδερένια του παράθυρα. Προσφέρει όμως και εντυπωσιακό πρόγευμα, το 'Μπούκωμα', το οποίο σερβίρεται για δύο άτομα και πάνω. Περιλαμβάνει αβγά, λούντζα κρασάτη, αιγινό χαλούμι που σωτάρεται με κουμανταρία, σύκα παστά και μέλι, τυρί κασκαβάλι, αναρή φρέσκα με έψημα, μπέικον καπνιστό, αγγουράκι, ντομάτα, μαρμελάδες, βούτυρο και καπίρες. 
(9409108) Αγρός, επ. Λεμεσού.

Ταβέρνας Ποταμός στο Καμπί Φαρμακά
Μερικά μόλις χιλιόμετρα από τον Φαρμακά θα βρεις το χωριουδάκι Καμπί. Εκεί, αναζήτησε την ταβερνούλα 'Ποταμός' για να γευτείς νόστιμο, παραδοσιακό κυπριακό "μπούκωμα" ή αλλιώς brunch κάθε Σάββατο (09.00-01.00) και Κυριακές και αργίες (09.00-11.00). Το πρόγευμα περιλαμβάνει φρεσκοψημένο κυπριακό ψωμί που θα το συνδυάσεις με ντόπια ντομάτα και φρεσκότατο αγουράκι με λαδορίγανη, λουκάνικα πιτσιλιάς, αβγά βραστά και τηγανητά, λούντζα τοπικής παραγωγής, ελιές οφτές, χαλούμι στα κάρβουνα, διάφορα είδη σπιτικής μαρμελάδας από τοπικά φρούτα, αναρή φρέσκια με μέλι ή έψημα και κανέλα. Η ταβέρνα σερβίρει επίσης κυπριακό μεζέ, μερίδες μαγειρευτών αλλά και επιλογές από νηστίσιμα και χορτοφαγικά πιάτα.
(22643315) Καμπί Φαρμακά, επ. Λευκωσίας. Διαβάστε όλοκληρωμένη την έρευνα στο CheckInCyprus. 

Tags brunch, ΧΩΡΙΟ, food news, φαγητο, πρωινο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3665 s (251 Queries.) // Parse time: 0.2995 s // Total time: 2.6660 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X